Graduatie en banden

Om het judopak zit een gekleurde band die precies laat zien hoever een judoka al gevorderd is. Hoe donkerder de band hoe verder iemand is. Dit geldt ook voor de gekleurde uiteinden (slippen) aan de banden van de judoka’s. Na elk goed afgelegd examen krijg je er een slip of band bij.

De kleuren van de banden zijn:

Bij Judo Losser kun je tweemaal per jaar examen doen voor je volgende slip of band. De examens vinden plaats op een speciale examendag. Om examen te kunnen doen moet je in het bezit zijn van het examenboek. Hierin staat precies wat je moet kennen en kunnen voor het behalen van een bepaalde graduatie. Samen met je leraar ga je in de weken voor het examen speciaal oefenen om goed beslagen bij de examenmeester op de mat te komen.
Vanaf je twaalfde jaar hoef je geen examens meer te doen voor je slippen. Eenmaal per jaar kun je dan een bandexamen doen. Voor de examens voor je bruine band moet je de examentraining op de vrijdagavond in Losser volgen. Examens voor zwarte band worden niet door onze club maar door de examencommissie van het District Oost-Nederland afgenomen. Natuurlijk kun je wel voor dit examen
oefenen tijdens de examentraining.

Judoka’s die witte band/groene slip behalen worden aangemeld bij de J.B.N,
na aanmelding door Judo Losser betaald u een jaarlijkse contributie, zie www.jbn.nl.