Twee keer brons voor MIX-teams

Zaterdag 11 mei werd er in Markelo het Judo District Kampioenschap teams voor -15 en -12 jaar georganiseerd. Judoka’s in teamverband uit Oost Nederland streden op 4 tatami’s om het eremetaal en plaatsing voor het NK. Judo Losser heeft samen met Budo Schuttersveld uit Enschede en THAG uit Almelo vier teams samengesteld met judoka’s uit verschillende oplopende gewichtsklassen. De judoka’s onder de 15 jaar stonden als eerste op de tatami. Namens Judo Losser zat Floris Zwolle (-46 kg) in team 1. Met aanvallend judo wist team 1 veel partijen te winnen en mocht verdiend het brons in ontvangst nemen. Team 2 met namens Judo Losser de judoka’s Kay Speerstra (-38 kg) en Daan Haarman (-46 kg) viel net naast het podium. Een knappe prestatie van beide teams die elk met één judoka (zwaargewicht) minder speelde. Na het middaguur waren de judoka’s onder 12 jaar aan de beurt. Namens Judo Losser zaten Mischa Munsterman en Pieter Zwolle in team 1. Omdat er in de -12 jaar klasse veel teams waren werd er eerst een poulesysteem gehanteerd. Team 1 wist de andere teams met overmacht te verslaan en plaatste zich als winnaar van de poule voor de halve finale. In de halve finale kwam team 1 net te kort voor de winst. In de troostfinale herpakte de judoka’s van het team zich door alle partijen te winnen waarmee zij later verdiend het brons in ontvangst mochten nemen.  De derde plaatsen waren helaas niet voldoende voor plaatsing voor het NK, want alleen de eerste twee gaan door naar het NK.