Vossenjacht

Afgelopen weekend was de eerste grote activiteit van het jaar2024. De activiteitencommissie van Judo Losser had alles uit de kast gehaald voor een wederom geslaagde versie van de jaarlijkse Vossenjacht in het centrum van Losser.

 

Zo’n 55  judoka’s, vrijwilligers en vossen kwamen naar Hotel Smit. Bij de start kreeg iedereen eerst een heerlijk bord patat met een lekkere snack. Daarna trokken de judoka’s in groepjes door het dorp. Gelachen werd als er weer een hele gekke vos was gevonden of als iemand een ludieke opmerking maakte. De groepen werden netjes begeleid door de oudere jeugd en senioren van Judo Losser. Zel speurden het centrum af naar bijzondere personen verkleed als eekhoorn, kangoeroe, spook, militair, voetballer of scout. Bij de Dolle Dames wachtte nog een snoepje of soms een handvol.

 

Na anderhalf uur zoeken had elk groepje de vossen gevonden en werd de uitslag bekend gemaakt onder het genot van een consumptie. “Een superactiviteit zit er op, zeker voor herhaling vatbaar en goed voor de onderlinge verbondenheid en de clubbinding”; aldus het organiserend comité .

IMG_1798