Judo Losser in Zweden voor deelname aan Budo Nord Cup & stage

Vorige week nam de A-selectie van Judo Losser deel aan de internationale Budo Nord Cup in Lund. Op dit toernooi streden circa 1.000 judoka’s uit 22 landen op een plek op het podium. Woensdagochtend vertrokken de wedstrijdjudoka’s naar Zweden voor het inchecken en de weging. Op de eerste wedstrijddag stonden in de klasse onder 13 jaar Floris Zwolle en Mischa Munsterman op de tatami. Mischa speelde in de categorie -34kg. Hij won een partij en verloor er twee. Hiermee was voor hem het toernooi voorbij. Floris werd kampioen in de categorie -42kg. Hij mocht op het podium een gouden medaille in ontvangst nemen. In de klasse onder 18 jaar kwamen Mees Zwepink en Sem ter Bekke in actie. Beiden wisten hun partijen niet te winnen. Op de tweede wedstrijddag stond de klasse tot 15 jaar op de tatami. Floris, Mees en Sem streden nogmaals om het eremetaal. Floris bleef met aanvallend judo lang in de race. Helaas verloor hij zijn partij om het brons. Mees wist een partij te winnen en verloor er twee. Sem wist helaas geen partijen naar zijn hand te zetten. De zaterdag en zondagochtend stonden in het teken van een training. Samen met de deelnemers van het toernooi werden er waardevolle judoclinics gevolgd en randori’s (oefenpartijen) gespeeld. Met het behaalde resultaat en een ervaring rijker gaan de judoka’s tevreden naar huis. Coach Ritchell Konter was erg tevreden: ‘Ik heb mooie technieken gezien en het toernooi met stage is een goede aanvulling op het jaarprogramma van de A-selectie’.

Van links naar rechts: Ritchell Konter, Jesse ter Bekke, Floris Zwolle, Mees Zwepink, Mischa Munsterman, Sem ter Bekke, Bas Zwolle.