Succesvol weekend

Afgelopen zaterdag werd er gejudood op het 37e Kersttoernooi in Hoogeveen. In het 1e blok was het de beurt aan Sem ter Bekke. De eerste partij van Sem wordt gewonnen met een houdgreep. In de 2e partij gaf hij zich niet zomaar gewonnen, helaas was zijn tegenstander een maatje te groot en werd er verloren. De 3e partij werd snel verloren. De 4e partij wordt snel gewonnen met ippon. Helaas net niet voldoende voor een plek in de kruisfinales. In het 2e blok was Mischa Munsterman aan de beurt. Mischa trad vandaag voor de laatste keer aan in de -10. Dit deed hij een gewichtsklasse zwaarder mee dan normaal, in de -34. Zijn eerste wedstrijd wist hij uiteindelijk na hard werken te winnen op scheidsrechtersbeslissing. Daarna moest hij even wachten op zijn 2e pot. Deze wist hij te winnen met een mooie wazari. Zijn 3de wedstrijd verloor hij iets wat ongelukkig. In de 4de wedstrijd heeft hij weer flink staan knokken. Deze heeft hij ook gewonnen. Een mooie derde plek voor Mischa. In het 3e blok kwam Max Faassen de tatami op. In het 4e blok mochten Jesse ter Bekke, Nick Kwekkeboom, Kay Speerstra  en Floris Zwolle spelen. Jesse wint zijn 1e drie partijen binnen 30 seconden met ippon. De 4e partij wint hij snel met waza-ari gevolgd door een houdgreep. De 5e en 6e partij worden met een armklem en ippon verloren. Dit resulteerde in Brons. In de klasse -12 jaar -40kg stond Floris Zwolle op de tatami. Floris speelde een aanvallende eerste partij. Er werd niet gescoord, maar de scheidsrechter besliste de partij in zijn voordeel. De volgende partij hoefde Floris niet te spelen omdat zijn tegenstander verstek liet gaan. De twee partijen erna werden gewonnen met een ippon-score. In de finale kon Floris het niet afmaken. Zijn tegenstander wist de partij met twee waza ari’s naar zijn hand te zetten. Floris kon op het podium een verdiende zilveren medaille in ontvangst nemen. Nick kwam met 3 verloren en 1 winstpartij net te kort voor het podium. Kay wist twee partijen te winnen en verloor er ook twee, daarmee nam hij brons mee naar huis. Het was weer een geslaagde judo dag voor Judo Losser.