Kloostervestetoernooi Assen

Vandaag werd er gejudoot op het Kloostervestetoernooi in Assen. In het eerste blok mocht Mees starten. Mees was ingedeeld in twee poules van vier. Hiervan gingen de beste twee door. Met twee gewonnen en twee verloren partijen werd hij 3e in zijn poule en is hij helaas niet doorgegaan naar de kruisfinales.

Kay verdiende in zijn poule een knappe 3e plaats en nam het Brons mee naar Losser.

In het tweede blok was het de beurt aan Mischa. Hij heeft prima judo laten zien. De eerste drie potjes gewonnen met ippon en daarna een verloren partij met een waza-ari en een verliespartij op scheidsrechtersbeslissing. Hiermee verdiende hij een mooie tweede plaats.

I n het derde blok wint Sem zijn eerste partij snel met ippon. De tweede partij wordt ook snel beslist met twee wasa-ari’s. De derde partij wordt verloren met een Ippon. De vierde partij verliest hij een waza-ari en daarna een houdgreep. Dit was niet voldoende voor de finales.  Jesse verliest zijn eerste partij van Borgsteede in een houdgreep en de tweede van Terpstra met een houdgreep. De derde partij judoot hij tegen Landman, deze weet hij zelf snel te winnen met een houdgreep. De vierde partij tegen van Dijk komt hij al snel tegen met een waza-ari , maar weet terug te komen met een waza-ari. Na een uitputtingsslag weet jesse zijn tegenstander in een houdgreep te nemen en wint de partij. Ook de vijfde partij wordt gewonnen, helaas was dit niet voldoende voor de kruisfinales. In het vierde blok weet Rens één partij te winnen en verliest hij er twee.

Floris zat in het laatste blok van het toernooi. In de eerste partij kwam hij snel tot een score, in het daarop volgende grondgevecht werd hij verrast door zijn tegenstander die hem in houdgreep wist te krijgen. Hierdoor verloor hij de eerst partij. In de volgende twee partijen wist hij snel in zijn voordeel te beslissen met ippon. Na de poulepartijen werd er geknokt voor het eremetaal. Floris won beide partijen met een heupworp en mocht hierdoor de gouden medaille in ontvangst nemen.