Allemaal een slip erbij

Een spannend weekend voor de judoka’s van Judo Losser. Kon er een nieuw kleurtje aan de band (slip) of een hele nieuwe band verdiend worden. Het antwoord is JA, alle judoka’s behaalden hun volgende graduatie.

 

Vrijdagavond werd afgetrapt met de Special Heroes, voor hen is het net iets spannender maar ook deze toppers kwamen er goed doorheen. Op zondagmorgen was het de beurt aan de allerkleinsten uit de berengroep die een witte band met gele slip kwamen ophalen. Jongens en meisjes in de leeftijd van (bijna) vier tot zes jaar kwamen nerveus de mat op. Zij voerde de opdrachten van trainer Danny Laarman zorgvuldig uit en de examinatoren langs de rand van de mat noteerde voldoendes in het examenboek. Trots ontving de jongste trainingsgroep het applaus van de ouders langs de rand van de tatami.

 

Daarna kwamen de starters van de  zaterdagmorgen en de donderdaglessen de tatami op. In totaal deden ruim zestig judoka’s een proeve van bekwaamheid voor een hogere slip of band. Iedereen slaagde. Een honderd procent score is een compliment waard