Sinterklaas 2021

Sinterklaas heeft de jongste judojeugd van Judo Losser bezocht. Op het moment dat Klaas met zijn drie Pieten binnenkwam waren de jongens en meisjes durk bezig met de opdrachten voor het Pietendiploma. Sint keek er naar en zag dat de kinderen de kunstjes goed onder de knie hadden. Hij genoot zichtbaar van de rollende, vallende en spelende kinderen op de judomat.

Daarna werd het feest voortgezet in de kantine van MAN waar Sinterklaas de kinderen vragen stelde over judo en waar de Pieten ook les kregen. Een paar liedjes en iets lekkers verhoogde de feestvreugde. Sint en Piet gaan het komende jaar in Spanje op judoles en doen dan volgend jaar mee met de proeflessen judo bij Judo Losser. Onder luid gezang verlieten Sint en Pieten daarna het gebouw.

De kids maakten daarna in de dojo hun oefeningen af. Dennis Eulderink en Rutger Vreriks namen tenslotte de eindoefening af. Het stukje stil sluipen, pakje in de schoorsteen, daarna op de rug sluipen en het pakjes doorgeven werd perfect uitgevoerd. Alle kinderen slaagden voor hun pietendiploma. Met een schuin oog hierlden ze ook de 4 zakken in de gaten, daarin had Sinterklaas voor elk kind een cadeau achtergelaten. Toen iedereen zijn cadeau had werd er snel uitgepakt en daarna ging iedereen naar huis.

Helaas konden vanwege de bekende maatregelen maar een zeer beperkt aantal ouders het tafereel  meemaken. Judo Losser deed daarom op facebook.com/judolosser uitgebreid verslag met foto’s en korte filmpjes.