label Veilig en Verantwoord Vechtsporten

Deze week ontving Siebe Douma uit handen van Edwin Korenberg namens het Nederlands Instituut voor Vechtsport en Maatschappij het label Veilig en Verantwoord Vechtsporten. Voorzitter Iris Nijmeijer ondertekende namens Judo Losser het certificaat(foto).

 

Judo Losser is één van de 14 Overijsselse clubs die deelneemt aan het programma ‘Vitale open vechtsportclubs in Overijssel’ en  is de eerste vereniging die aan de voorwaarden van het Label heeft voldaan. Korenberg (adviseur bij het NIVM)is trots op de vorderingen die de club het afgelopen jaar heeft gemaakt en dat in een periode die niet heel makkelijk is geweest voor de sport in het algemeen.

 

‘Een mooie prestatie voor deze maatschappelijk betrokken en enthousiaste club. Judo Losser heeft in de afgelopen periode ook het stimuleringsbudget ‘Inclusief sporten’ aangevraagd én gekregen om hun aanbod voor kinderen met ASS te versterken en verder uit te kunnen breiden. Daarnaast gaan ze in samenwerking met een lokale zorgpartner onderzoeken of ze aanbod kunnen opzetten voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Goed bezig dus in Twente!’ aldus Korenberg.