Iedereen een hogere graduatie

Het was een hele klus om het organisatorisch rond te krijgen vanwege alle beperkende maatregelen. Maar Judo Losser zette alle zeilen bij en hield afgelopen dagen de examenweek. “Beetje anders dan anders” aldus zegt Peter Speerstra; “en jammer dat er geen publiek aanwezig mocht zijn. Voor de rest verliep de nieuwe aanpak naar wens zeker omdat alle judoka’s met een nieuw kleurtje aan de band (slip) of een hele nieuwe band naar huis gingen.

In plaats van een examendag werden de graduaties nu per lesgroep afgenomen. Zo konden de leraren het met het maximum aantal volwassenen toch goed af. Donderdagavond werd al een succes met jongens en meisjes die netjes de gevraagde technieken uitvoerden.

Vrijdagavond werd afgetrapt met de Special Heroes, voor hen is het net iets spannender maar ook deze toppers kwamen er goed doorheen. Daarna de vrijdag2 en3 groepen waar het nieuwe hoger ligt en er dus ook meer gevraagd wordt van de judoka’s. Knallende worpen en mooie combinaties flitsten over de mat en de leraren genoten.

Op zaterdagmorgen was het de beurt aan de allerkleinsten uit de berengroep die een witte band met gele slip kwamen ophalen. Jongens en meisjes in de leeftijd van (bijna) vier tot zes jaar kwamen nerveus de mat op. Zij voerde de opdrachten van trainer Danny Laarman zorgvuldig uit en de examinator langs de rand van de mat noteerde voldoendes in het examenboek. Trots vertrokken de jongste trainingsgroep naar buiten waar de ouders verwachtingsvol op hen stonden te wachten.

Daarna kwamen de andere zaterdaggroepen de tatami op. In totaal deden ruim zestig judoka’s een proeve van bekwaamheid voor een hogere slip of band. Iedereen slaagde.