Goud voor Floris en Sem

Afgelopen zaterdag werd er gejudoot op het Noord-Oost toernooi in Slagharen. Mees is gedeelde derde geworden vandaag in slagharen in een poule van zeven jongens

De eerste ronde had hij  twee gewonnen en één  verloren partij. Daarna door naar de kruisfinales. Deze twee wedstrijden  werden verloren. Maar wel een mooie derde plek. Rens wist met één gewonnen en twee verloren wedstrijden niet tot de kruisfinales door te dringen. Nick weet met twee gewonnen en drie verloren partijen helaas geen kruisfinale te behalen!

Jesse zijn tegenstanders waren letterlijk een maatje te groot voor hem. Hij verliest drie partijen op rij. In de vierde partij komt de tegenstander niet opdagen, waardoor hij de partij wint. Hier houdt de wedstrijd voor hem op. Sem wint zijn eerste partij met een waza-ari, zijn tweede partij gaat gelijk op, beide jongens scoren een waza-ari, sem heeft de tegenstander in een houdgreep als het eindsignaal klinkt, uiteindelijk verliest hij met een shido tegen. De derde partij wint hij met ippon. De vierde partij weet hij te winnen met een houdgreep waarin zijn tegenstander afklopt , net als in zijn vijfde partij. De zesde partij komt Sem achter met een waza-ari, daarna weet hij een waza-ari te scoren en wint met een houdgreep. De zevende partij wordt verloren op scheidsrechtersbeslissing, dit betekend een mooie 1e plaats. Floris weet vijf partijen op rij een ippon te scoren en neemt daarbij welverdiend het goud mee naar Losser.

De eerste twee partijen verliepen voorspoedig in het voordeel van Nils. De derde partij was ook snel ten einde door een mooie Ippon voor Nils uit een goede tai otoshi. Ook de volgende partijen werden overtuigend gewonnen. De laatste partij was tegen een bekende en pittige tegenstander. Een poging tot uchi mata wist Nils te pareren wat hem een Wasa ari opleverde. Ook een volgende inzet van zijn tegenstander werd gepareerd door een achterwaartse offerworp van Nils. Dit leverde twijfel bij de scheidsrechter op aan wie de score toe te kennen was. Uiteindelijk werd een Wasa ari aan de tegenstander gegeven. Bij de daarop volgende actie verloor Nils zijn balans en was het weer een Wasa ari voor zijn tegenstander en verloor hij helaas de partij. Door goed en overtuigend judo was de tweede plek wel verdiend. Sven Hobbelink weet zich goed staande te houden tussen zijn tegenstanders en neemt het brons mee naar huis. Het was weer een mooie dag voor Judo Losser!