Examendag december 2019

“Trots op deze trainingsgroep”; sprak René Bogaarts na afloop van de zes examens van de Special Heroes op vrijdagavond. “Met wat extra aandacht en het nodige geduld worden de judoka’s week na week beter” vervolgde hij zijn betoog; “de jongens zijn allemaal gegroeid zowel in het technische judo als in het hebben van zelfvertrouwen.

 

Op zaterdagmorgen was het de beurt aan de allerkleinsten uit de berengroep die een witte band met gele slip kwamen ophalen. Jongens en meisjes in de leeftijd van (bijna) vier tot zes jaar kwamen nerveus de mat op. Zij voerde de opdrachten van trainer Danny Laarman zorgvuldig uit en de examinatoren langs de rand van de mat noteerden voldoendes in het examenboek. Aan het eind van de les kregen allen naast hun eerste slip een heus berendiploma en was het applaus van de vele ouders niet van de lucht.

 

Daarna kwamen de andere lesgroepen een voor een de tatami op. In totaal deden ruim zestig judoka’s een proeve van bekwaamheid voor een hogere slip of band. Iedereen slaagde. Een honderd procent score is een compliment waard aan alle judoka’s en natuurlijk de diverse leraren. De kennis van de verschillende worpen en technieken en uitvoering hiervan werd netjes en volgens de regels uitgevoerd. Volgens examencoördinator Ernst Jannink is dit een bevestiging dat het technisch niveau van Judo Losser op het juiste peil zit.