konter en Bos succesvol naar 1e dan

 

Op zaterdag 22 juni hebben twee Judoka’s van Judo Losser examen afgelegd voor de 1e Dan, de zwarte band.

Robert Konter en Jerome Bos, beiden actief bij de senioren groep van Judo Losser moesten hun kunnen laten zien voor een 3-koppige examencommissie. Robert Konter mocht beginnen en met zijn valpartner Ritchell Konter liet hij volgens de examinatoren een prima uitgevoerde Katame-no-kate oftewel een serie controletechnieken zien. Ook de andere technieken die Robert en Ritchell moesten laten zien werden als zeer goed bestempeld. In het examenrapport werd aangegeven dat Robert ondanks zijn handicap een examen heeft afgelegd zoals een valide judoka dat ook zou moeten doen. Na dit succesvolle examen was Jerome Bos en valpartner Robin Peters aan de beurt. Jerome en Robin lieten ook een voortreffelijke Kata zien, de Gonosen-no-kata, de overname technieken. Ook bij de overige technieken die door de examencommissie gevraagd werden was er lof van de examinatoren. Een van de laatste technieken die Jerome liet zien moest volgens een examinator nog een keer over gedaan worden, niet omdat deze fout was, maar juist omdat het een geweldig mooie overname techniek was. Beide examens lieten zien dat er zeer vele oefenuren van de judoka’s samen met hun valpartners en de leraar Rene Bogaarts (5e Dan) zijn geweest om zo’n mooi resultaat te krijgen.

De leraar van beide judoka’s kon dan ook met trots Robert en Jerome belonen met het uitreiken van de 1e Dan, de meestergraad.