Medailleregen voor judoka’s

Dit weekend was er het Juveko toernooi in Tweede Exloermond. In het eerste blok kwamen onze jongste wedstrijdjudokas de tatami op. Nils Huisman, Finn Timmers, Floris Zwolle, Mischa Munsterman en Sven Hobbelink streden om het eremetaal.

 

De 1e wedstrijd Verliest Finn op een waza-ari. De 2e wedstrijd Verliest hij op Ippon door houdgreep. De 3e wedstrijd Wint hij op 2 waza-ari’s. De 4e partij is de tegenstander net een maatje te groot en verliest Finn op Ippon door houdgreep. Dat betekend het einde van het toernooi.

Nils laat goed en aanvallend judo zien wat tot een 1e plaats lijdt.

 

Sven komt ook erg sterk en aanvallend aan het judoën en behaald hiermee zilver!

 

Voor Mischa en Floris waren hun tegenstanders net een maatje te groot, maar hebben ze wel weer een mooie ervaring opgedaan op een groter toernooi.

 

In het tweede blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke. Hij had een sterke poule bestaande uit judoka’s uit de -15 en de -18. Jesse verliest zijn eerste partij van Boon met ippon. Zijn tweede verliest hij met ippon van van der Veen.  De derde partij verliest hij met twee waza-ari’s. Hiermee houdt het toernooi voor hem op.

 

Sem ter Bekke en Max Faassen zitten samen in een poule. Max verliest zijn eerste twee partijen en wint zijn laatste partij tegen een tegenstander die een stuk verder was in band. Helaas was dit niet voldoende voor de kruisfinales. Sem wint zijn eerste partij met een waza-ari gevolgd door houdgreep. De tweede partij maakt hij een ippon. De derde partij wordt verloren met een waza-ari. Door naar de kruisfinales. Waar hij zijn vierde partij wint met een waza-ari gevolgd door houdgreep en zijn laatste partij wint op scheidsrechtersbeslissing door aanvallender judo. Dit maakt dat Sem goud meeneemt naar Losser.