Geen NK voor mixteam Judo Losser

Afgelopen zaterdag waren de districtskampioenschappen teams judo in Markelo. Hierbij wordt er gestreden tussen teams, bestaand uit 5 judoka’s van verschillende gewichten. Vanuit judo Losser was er een team tot 12 jaar ingeschreven in combinatie met Budo Schuttersveld. Namens Judo Losser maakten Nils Huisman, Sem ter Bekke en Tiem Vrijkorte hun opwachting in het mixteam.

De eerste wedstrijd tegen IJselmond 1 werd nipt verloren, ook de wedstrijd tegen de latere nummer 1 Judo Thag werd verloren. Na deze partijen begon het team warm te worden en won de 3e wedstrijd tegen Shoganai. Ook de volgende wedstrijd tegen IJselmond 2 werd overtuigend gewonnen. De Laatste wedstrijd tegen SJO/JPT werd helaas verloren waardoor er net geen 3e plaats inzat voor het team van Losser/Schuttersveld.

Voor het team tot 15 jaar werd er een combinatieteam opgezet met Budo Schuttersveld en Judo vereniging Thag. Vanuit Judo Losser draaide Jesse ter Bekke mee in de categorie tot 50kg Vanwege het geringe deelnemersveld lag het niveau hoog. Uiteindelijk moest er 1 wedstrijd gewonnen worden om door te kunnen gaan naar de Nederlandse Kampioenschappen. De eerste wedstrijd werd er sterk gevochten maar verloren van SJO/JPT, de latere nummer 1. Door dit verlies moest de tweede wedstrijd tegen Shogonai/Bijsterbosch/Haagsma gewonnen worden. Helaas was het verschil tussen de teams te groot waardoor ook de tweede wedstrijd verloren ging. Ondanks de verloren wedstrijden zat de sfeer er goed in en mochten de judoka’s met een 3e plaats weer richting huis.