Publieksprijs voor Robert Konter

Op woensdag 27 februari heeft Robert Konter deelgenomen aan het Nederlands Kampioenschap voor Defensie en Politie, gehouden in Lelystad. Robert kwam uit in de ne-waza klasse boven de 80 kilo. Robert heeft van 1982 tot aan 1995 in actieve dienst gezeten, en sindsdien werkzaam als burger bij Defensie.

Na de weging werden eerst de “reguliere wedstrijden” gehouden.  Konter trad noodgekdwongen vanwege een beenprothese aan in de Ne-Waza/wedstrijden waarbij alleen het grondgevecht telt. Ingedeeld in de 80+ kg zat hij samen met 5 anderen in de poule. Hier waren defensie en politie gemengd. Er werd gewonnen en verloren vandaag, maar er was vooral veel plezier en respect. Helaas werd er geen podiumplaats behaald, maar Robert mocht wel de publieksprijs in ontvangst nemen!

Na afloop van de lunch werd er nog een teamtoernooi tussen Defensie en Politie georganiseerd. Na een zeer spannende strijd won het team van Defensie met 3-2 deze wedstrijd!

Ritchell Konter deed afgelopen weekend mee aan het NK -21. In de klasse tot 81kg werd er goed gestreden door Ritchell. Hij liet sterk en aanvallend judo zien. Ritchell kwam in de herkansingen aardig ver en strandt op den duur tegen Spreekelenbrink.