Jennifer en Esmee versterken kader van Judo Losser

Afgelopen zaterdag kregen Jennifer Westenbroek en Esmee Jochem hun diploma DOJO-assistent uit handen van Sinterklaas tijdens de sint-ochtend in de Fakkel. Sint noemde het fantastisch dat zij waren toegetreden tot de commissie met inmiddels 14 jongeren in de leeftijd van 14 tot 20 jaar. “Jullie zijn de toekomst voor een bloeiende vereniging” aldus de Goed Heilig Man

Het bestuur van Judo Losser constateerde bij het opstellen van het beleidsplan dat een van de speerpunt de opleiding van nieuw kader zou moeten zijn. Inmiddels zijn veel jongeren opgeleidt via de Judo Bond Nederland waardoor er de nodige handen voor de organisatie van wedstrijden en activiteiten zijn bijgekomen.

Na een jaar waarin diverse praktijkopdrachten werden uitgevoerd en beschreven in het BPV-dossier volgde zaterdag de beloning in de vorm van het felbegeerde diploma. Secretaris Eelke Douma sprak de judoka’s en belangstellenden toe. “Voor elke verenging is het belangrijk om enthousiaste vrijwilligers te hebben die het voor de leden mogelijk maken om voor een redelijk tarief te kunnen sporten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we nu opnieuw 2 nieuwe vrijwilligers kunnen toevoegen aan ons kader zodat de judosport ook in de toekomst in Losser beoefend kan worden”.

Daarna reikte Sinterklaas de diploma’s uit en kregen Esmee en Jennifer een verdiend applaus. Vanuit het bondsbestuur van de judobond heeft kaderontwikkeling hoge prioriteit. Het diploma dojo-assistent is de eerste stap in het opleidingsprogramma van de bond. Judo Losser pakt dit zeer goed op door jaarlijk 2 tot 6 jongeren op te leiden. en de organisatie en de uitvoering van de eigen judotoernooien op en zijn daarnaast inzetbaar bij activiteiten van de andere commissies.