Titel voor Ritchell, zilver voor Niels en Sem

Afgelopen zaterdag en zondag werd er gejudood in Sint Oedenrode op het Klompentoernooi. In het tweede blok komen Finn Timmers en Sem ter Bekke de tatami op. Finn zit in een grote poule met 19 jongens. In zijn eerste partij is de tegenstander een maatje te groot. Hij verliest zijn eerste partij met 2 waza-ari’s tegen. De tweede partij wordt snel beslist met een waza-ari tegen gevolgd door houdgreep. Helaas mag hij daarna naar huis!

Sem heeft een kleine poule. Hij wint zijn eerste partij met een Ippon. De tweede partij heeft hij een tegenstander die steeds afhoudt. Hij komt een waza-ari tegen te staan. Daarna weet zijn tegenstander nog een waza-ari te scoren en wordt de partij beslist. In de derde partij weet Sem de partij naar zijn hand te zetten door een waza-ari te scoren en door te zetten in een houdgreep. Hij wint zijn partij en neemt het zilver mee naar huis!

Nils Huisman mocht in het derde blok aantreden. Ook voor hem was er maar een kleine poule. Zijn eerste partij was tegen een sterke tegenstander. Nils liet sterk judo zien, maar de tegenstander was te sterk. De partij werd met ippon verloren door een schouderworp. De tweede partij was ook een lastige met een aantal goede kansen over en weer. Nils wist echter zijn Duitse tegenstander in een stevige houdgreep te krijgen waardoor de partij met ippon werd gewonnen. De laatste partij werd snel gewonnen door een mooie uchi mata die hem een tweede ippon opleverde. Hierdoor kon Nils de zilveren medaille mee naar Losser nemen.

Op zondag start Ritchell Konter al vroeg in het eerste blok. Hij weet met een waza-ari voor te komen en beslist later de partij door een houdgreep in te zetten. De tweede partij komt hij achter te staan met waza-ari maar weet de partij te domineren met een ippon. De derde partij wordt beslist in de golden score. Martens krijgt drie shido’s en Ritchell pakt goud!

De tegenstanders van Jesse zijn vandaag net een maatje te groot. Hij mag ook naar tw ee verloren partijen naar huis!