Eerste prijzen van het seizoen binnen.

Afgelopen zaterdag werd er gejudood op het opstaptoernooi in Markelo. In het eerste blok kwamen onze jongste judoka’s de tatami op. Er werd gejudoot door Mischa Munsterman, Nils Huisman, Finn Timmers, Sven Hobbelink en Sem ter Bekke.

Sem en Nils wonnen hun partijen met ippon en namen het goud mee naar huis.

Mischa deed voor het eerst mee aan een echt toernooi. Zijn eerste partij werd gewonnen op scheidsrechtersbeslissing. De tweede verloren met een ippon. De derde partij wist Mischa te winnen. Mischa nam het Brons mee naar Losser. Finn en Sven verloren hun partijen maar gingen met een mooie medaille naar huis!

In het tweede blok was het de beurt aan Rens Luijerink en Max Faassen. Rens verloor zijn eerste partij met een waza-ari, gevolgd door twee winstpartijen met ippon. Dit leverde hem het zilver op! Max liet sterk judo zien, helaas waren zijn tegenstanders een maatje te groot. Hij nam wel een mooie medaille in ontvangst! Het was een geslaagd toernooi!

Ook werd er gejudood op het Open Drents Judo Kampioenschap in Emmen. Jesse ter Bekke kwam zijn eerste partij uit tegen van Kooten Niekerk. Zijn tegenstander wist twee waza-ari’s te scoren waardoor Jesse zijn partij verloor. De tweede partij tegen de Kleine werd volledig uitgejudoot maar verloren op een waza-ari, hierdoor kon Jesse weer huiswaarts.

Thomas was ingedeeld in een grote zware poule met 31 jongens. De eerste wedstrijd verloren met  ippon, tweede  werd zelf gewonnen met ippon. Derde partij sterk gejudood, maar helaas verloren. De heren gingen een ervaring rijker naar huis!