Trip to Sweden

Judoka’s van Judo Losser hebben wedstrijden en een trainingskamp in Zweden bezocht.

Op woensdag 9 mei zijn 3 leden van de Losserse vereniging vertrokken naar Lund, Zweden voor de Budo Nord Cup en de aansluitende trainingsstage. Ritchell Konter, Jesse ter Bekke en coach Robin Peters vertrokken samen met een grote groep van zusterclubs Hantei en Thag. Na vele files en een defecte TomTom kon er om 22:00 gewogen worden.

Na een korte nacht hadden Ritchell en Jesse de volgende dag hun toernooi. Voor Jesse was het extra spannend, omdat het zijn eerste toernooi “alleen” in het buitenland was. Helaas werd in de tweede ronde verloren en door een Braziliaans systeem kreeg hij geen herkansing meer.

‘s Middags was het de beurt aan Ritchell. Ook hij verloor in de tweede ronde maar wist zich via de herkansingen terug te vechten en nam het brons mee naar huis. Na de intensieve wedstrijddag werd er ‘s avonds ontspannen en lekker gegeten. De twee dagen erna werden gevuld met 4 trainingen waar technieken werden geleerd van trainer dier o.a. olympische medaillewinnaars en wereldkampioenen zijn geweest. De trainingen werden afgesloten met een randori sessie. Zondagochtend was het weer tijd om naar huis te gaan na een intensieve en erg leerzame week.