Goud voor Luuk / Brons voor Sem

Afgelopen zaterdag werd er gejudood op het Lentetoernooi in Wehl. Judo losser ging met goud (Luuk Mannebeek) en brons (Sem ter Bekke) naar huis.

In het eerste blok waren Nils Huisman en Finn Timmers aan de beurt.  De eerste wedstrijd verliest hij op Ippon door houdgreep. De tweede wedstrijd wint hij op een Waza-ari. De derde wedstrijd verliest hij en ligt hij uit het toernooi. Finn heeft een mooie ervaring opgedaan en leuk gejudood.

In het tweede blok was het de beurt aan Tiemen Kroeske en Sem ter Bekke. Voor Tiemen was het zijn eerste grote toernooi. Dit was niet te zien voor zijn tegenstanders, want elke partij ging hij er weer vol in. Hij wist zich goed staande te houden, maar verloor helaas zijn partijen. Sem draaide voor de eerste keer in de -38 mee. Zijn eerste partij wint hij met een houdgreep. De tweede verliest hij met een houdgreep. In de derde partij scoort Sem een waza-ari, die naar de tegenstander gaat, en komt in de houdgreep. Door een kleine poule, met maar vier judoka’s, neemt Sem het Brons mee naar huis! In het derde blok judoot Max Faasen. Hij heeft goed staan judoën, maar zijn tegenstanders waren net een maatje te groot.

In het laatste blok is na een dag coachen Niek Veenendaal aan de beurt. Niek werd ook overgepouled naar de -66. Hij wist één partij te winnen met een ippon. De andere twee partijen werden verloren in een houdgreep. Luuk Mannebeek zat in het laatste blok en was ingedeeld in een grote poule van 30 jongens. Er werd goed g

estreden, en Luuk won al zijn partijen met een ippon. De finale was een spannende partij met een gelijkwaardige tegenstander, maar door gevarieerd judo te laten zien wist Luuk zijn tegenstander te verassen en won Luuk ook de finale met ippon!  

Het was weer een leerzame dag!