Judo toernooi Beilen

Vijf jongens gingen op zaterdag 24 maart richting Beilen. Jesse en Luuk deden mee aan het Lentetoernooi en Sven, Nils en Finn aan het opstaptoernooi. Sven Hobbelink en Niels Huisman moesten de spits afbijten.

Niels begon zijn toernooi super door zijn eerste wedstrijd direct een ippon te scoren met een schouderworp. Ook zijn tweede en derde partij gaf hij zijn tegenstander niet veel kans en won ook deze met ippon. Zijn vierde wedstrijd ging een beetje moeizaam. Door een overname van zijn tegenstander verloor hij met wazari.  Hij werd tweede van de poule en ging door naar de kruisfinale. Daar won hij 2 wedstrijden en behaalde daarmee de 1e plaats.

Sven verloor zijn eerste partij een beetje ongelukkig, maar na een paar aanwijzingen herpakte hij zich. In zijn tweede wedstrijd begon hij zelf het initiatief te nemen met als resultaat gewonnen met ippon houdgreep en zijn derde wedstrijd met ippon beenworp. Aangekomen in de kruisfinale won hij zijn vierde wedstrijd met ippon. De laatste in de kruisfinale verloor hij met waza-ari en behaalde een dik verdiende 3e plaats.

Het volgende blok kwam Jesse ter Bekke op de mat. Jesse deed wat er van hem werd verwacht en won de eerste drie wedstrijden met ippon. Zijn vierde wedstrijd ging moeizaam, het werd gelijkspel en in de Golden Score won hij met waza-ari. Zijn laatste wedstrijd ging helaas verloren door een overname van zijn tegenstander. Daarmee een 2e plaats voor Jesse.

In het laatste blok kwamen nog 2 judoka’s Losserse judoka’s op de mat. Fin Timmers en Luuk Mannebeek. Fin begon goed. Zijn eerste wedstrijd werd gewonnen met een waza-ari beenworp. In zijn tweede wedstrijd kreeg hij een ongelukkig tikje op zijn neus, met als resultaat een bloedneus. Daardoor moest hij van de mat en verloor daarmee helaas de wedstijd. Fin gaf het niet op en won zowel zijn derde als vierde wedstrijd. Fin behaalde doordat drie judoka’s evenveel wedstrijden hadden gewonnen door puntentelling de 4e plaats. Maar toch nog een podium.

Luuk zat in een poule met zes gelijkwaardig judoka’s die allemaal op het podium konden komen. Het was een ware slacht met drie maal winst en 2 maal verlies. Luuk mocht met een 3e plaats naar huis.