Esmee en Sem talenten 2017

Esmee Jochems en Sem ter Bekke talenten Judo Losser

Tijdens de Clubkampioenschappen van zaterdag 10 maart werd in de Fakkel Sem ter Bekke gekozen tot talent voor de toekomst terwijl Esmee Jochems het podium mocht beklimmen om de titel Judoka van het Jaar 2017 te ontvangen. Beide judoka’s kregen een wisselbeker uit handen van wedstrijdtrainer Robin Peters. Hij ziet het niveau van de wedstrijdselectie met de maand groeien en er waren meerdere kandidaten voor de genoemde titels want wekelijks staan judoka´s van losser ergens in Nederland succesvol op de mat.

Sem bewijst zijn  talent op verschillende toernooien in oost, midden en noord Nederland. Regelmatig vult hij het podium met fris en zeer aanvallend judo. Hij slaat geen training over en traint extra in Enschede bij Schuttersveld. Tijdens het judotoernooi voor jeugdspelers moest hij helaas geblesseerd uitvallen maar dat doet niets af aan de hoog gespannen verwachtingen voor zijn toekomst.

Esmee speelt ook in de  selectie van Judo Losser. Zij speelt wedstrijdjudo op een lager niveau met met evenveel inzet en passie. Zij is een voorbeeld voor andere meiden. Daarnaast zet zij zich in voor de organisatie van wedstrijden en activiteiten binnen Judo Losser en is zij onlangs gestart met de opleiding DOJO/assistent.

Tijdens de  clubkampioenschappen streden  40 judoka’s  om de hoogste eer. Luid aangemoedigd door het in grote getalen opgekomen publiek. Duidelijk was te zien dat er technisch goed gejudood werd en dat het lerarenkorps in Losser en Overdinkel een prima jeugdopleiding verzorgd. De uitslagen van het toernooi zijn na te lezen op de internetsite www.judolosser.nl.

Voorzitter Vreriks sloot de dag af met een compliment aan al die vrijwilligers die het evenement tot een succes hebben gemaakt. Speciaal noemde hij de WedstrijdDojoCommissie die met de keurige organisatie van het toernooi lieten zien inmiddels een volwassen en goed draaiende groep van nieuwe vrijwilligers te zijn geworden.