Medailles in Slagharen

Afgelopen zaterdag 3 februari werd er gejudood in Slagharen op het 20e Noord-Oost toernooi.

Finn Timmers zijn eerste wedstrijd wint hij, door goed judo. De tweede wedstrijd wint hij, hij laat goed en aanvallend judo zien en scoort een waza-ari. De derde wedstrijd verliest hij op een waza-ari. De vierde wedstrijd verliest hij op een ippon. De vijfde wedstrijd verliest hij op een ippon door houdgreep. Finn mocht als vierde het podium betreden. Nils Huisman moest in het eerste blok aantreden tegen een aantal sterke tegenstanders. De eerste tegenstander was lichaamlijk duidelijk sterker wat hem snel op een waza-ari achterstand bracht. Nils bleef geconcentreerd judoën en wist zelfs een waza-ari te scoren uit een tani otoshi. Daarna wist hij nog een wasa-ari te scoren. Onder de nieuwe regels betekent twee keer wasa-ari ippon wat hem de winst van de partij opleverde.

In de tweede partij kwam Nils snel op voorsprong door een heupworp. Het werd nog even spannend toen hij in een houdgreep werd genomen, maar daar wist hij uit te ontsnappen. Kort hierna wist hij nog een wasa-ari te scoren uit een heupworp, wat hem de winst in deze partij opleverde.
In de derde en laatste partij had hij slechts weinig tijd nodig om een ippon te scoren uit een heupworp variant, waardoor ook de derde partij werd gewonnen. Dit bracht hem op het hoogste treetje van het podium.

Rens Luijerink liet goed judo zien en mocht daarom door naar de kruisfinale. Hij wist een mooie derde plaats te bemachtigen.

Niek Veenendaal heeft drie partijtjes kunnen judoën waarvan de eerste werd verloren op een waza-ari. De tweede jongen was een stuk groter en deze partij verloor hijop houdgreep (ippon). De derde partij maakte niet veel meer uit om op het podium te komen. Maar met die partij maakte hij een fout en kwam in de houdgreep terecht. Hier hield het voor Niek op. Thomas Bruinink heeft drie partijen gejudoot. De eerste partij maakt Thomas een heupworp, maar verloor helaas met houdgreep. De tweede en derde partijen werden ook verloren met een houdgreep en ippon.

Krijn van Dijk heeft drie potjes judo gespeeld. Twee tegenstanders bleken te sterk. Het laatste potje heeft hij ondanks een knieblessure toch nog kunnen winnen met een ippon.

Jesse ter Bekke kwam uit in de -46. Hij verloor zijn eerste partij in een houdgreep. De tweede partij werd gewonnen met een houdgreep. De derde partij was een partij van dik vijf minuten. Uiteindelijk wist Jesse met een waza-ari verschil in de golden score voor te komen staan. Jesse werd tweede in zijn poule en ging door in de kruisfinale. Zijn vierde partij won hij met een wazaari gevolgd door een houdgreep. De vijfde partij wist Jesse snel te beslissen met een ippon waardoor hij als tweede het podium op mocht. Vince Nijlant zat met twee jongens in de poule. De eerste partij is vince  behoorlijk hard op zijn hoofd gekomen, er moest overlegd worden of hij door kon gaan. Vince kennende is hij door gegaan. De eerste partij werd verloren, de tweede gewonnen en in de finalepartij werd er verloren. Hij heeft de tweede plek behaald.

Max Faasen heeft één wedstrijd kunnen winnen en heeft er twee verloren. Helaas was hij daarmee uitgeschakeld. Maar wel goed gejudood en helaas een keer onterecht verloren.

Sem ter Bekke verloor zijn eerste partij op scheidsrechtersbeslissing. De tweede partij was snel beslist met een ippon tegen en de derde partij werd gewonnen met een houdgreep-ippon. Helaas was dit niet voldoende om door te gaan naar de kruisfinales!

Luuk Mannebeek deed zaterdag mee aan de crocodiles-cup in Osnabrück. Een internationaal toernooi en een van de zwaarste  toernooien voor de leeftijdscategorie -12 en -15 in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen.
Luuk was ingedeeld in een poule van 27 judoka’s en moest dus hard aan de bak.
Zijn eerste partij kwam luuk op achterstand door een shido, maar wist deze partij te winnen met een ippon.
Ook zijn tweede partij won hij met ippon.
De derde partij was spannend, luuk nam het initiatief maar maakte de worpen niet af waardoor de score op 0 bleef staan. Ook in de golden score wisten beide judoka’s ondanks goed judo geen punt te scoren. Luuk won deze partij op scheidsrechter beslissing.
Hierdoor stond hij in de halve finale. Na een spannende strijd wist luuk nog net binnen de tijd een ippon te scoren waardoor hij de finale mocht judoën.
Hier kwam hij in een sankaku terecht waar hij zichzelf uit wist te bevrijden en vervolgens zelf een mooie ippon maakte. Het verdiende goud ging mee naar losser.