Niels en Krijnen winnen goud

Afgelopen zaterdag kwamen de jeugd judoka’s voor een potje judo de tatami op in Markelo. Niels en Krijn bleken de sterksten in hun poule maar ook de overige deelnemers gingen met eremetaal naar huis.

In het eerste blok waren de jongsten aan de beurt! Nils Huisman en Finn Timmers beten het spits af. Finn wint zijn eerste partij met een waza-ari. De judoka’s waren mooi aan elkaar gewaagd.

De tweede verliest hij op een ippon door de houdgreep. En de derde wint hij met een ippon. Een mooie tweede plaats! De eerste twee partijen van Nils werden snel op ippon beslist. In de derde partij moest er wat harder gewerkt worden: een aantal worpen leverde een aantal waza ari’s op waarna Nils de partij met een ippon besliste. In de vierde partij stond een sterk aanvallende tegenstander op de mat en moest hij flink in de verdediging. Desondanks wist hij de partij met een waza ari verschil te winnen.

De judoka’s begaven zich vervolgens naar het podium voor de prijs uitreiking. Er ontstond echter verwarring over het aantal gespeelde partijen. Na lang beraad van de arbiters bleek dat er alsnog een aantal partijen gespeeld moesten worden. Nils wist in zijn laatste partij de concentratie en de rust te bewaren en won ook deze met ippon door een houdgreep. Hierdoor stond hij op het hoogste trapje van het podium met een mooie gouden medaille. In het tweede blok mochten Max Faassen en Sem ter Bekke aantreden. Max is net over naar de -12 en trof sterke tegenstanders. Hij liet sterk judo zien, maar verloor zijn partijen. Max ging met een bronzen medaille en een ervaring rijker naar huis. Sem maakte een ko-ushi gari scoorde een waza-ari en maakte hem af in een houdgreep. De tweede partij maakte hij een waza-ari met een heupworp, gevolgd door een houdgreep. De derde partij waren ze aan elkaar gewaagd. Er werden geen punten gescoord. De tegenpartij won op scheidsrechtersbeslissing. In de vierde partij lag de tegenstander snel in de houdgreep en deze klopte al snel af, waardoor Sem won en met een zilveren medaille naar huis ging! Daarna was het de beurt aan Mick Driezen en Job Riesewijk. Mick had een poule van vijf jongens. Van de vier partijen wist hij er drie te winnen. Hij mocht de tweede plaats betreden op het podium! Job heeft vanmorgen weer lekker gejudood. Zijn eerste partij helaas verloren met een waza-ari tegen. De andere 2 partijen heeft Job gewonnen. Eindstand een mooie 2e plaats. In het laatste blok kwam Krijn van Dijk in actie. Krijn is eerste geworden in zijn poule. Hij moest tegen 2 groene en 1 oranje band. Hij wist drie keer door een ippon te winnen. Het was weer een geslaagde dag voor de Losserse Judoka’s!