Medaille/regen voor judoka´s

Judoka´s van Judo Losser scoorden afgelopen zaterdag de ene na de andere medaille op het 39e Wintertoernooi en het 3e Winter-opstaptoernooi in Dedemsvaart.

In het eerste blok kwamen Tom Scheffer en Finn Timmers de mat op. Na een winterstop moesten we vandaag weer aan de bak.Tom liet goed judo zien en heeft zich goed staande gehouden. Maar helaas de eerste partij verloren. De tweede partij was een kopie van de eerste. Een ipon en partij drie was over. De laatste partij verloren. Helaas de tegenstanders waren iets te groot voor Tom. Finn heeft leuk judo laten zien tijdens het opstaptoernooi. Hij zat in een poule van vier. De eerste wedstrijd verloor hij op een waza-ari / osae-komi. De tweede wedstrijd wint hij op een worp / osae/komi. De derde wedstrijd wint hij omdat hij meer aanvalt en de tegenstander een shido krijgt. Hij heeft de tweede plaats behaald.

In het derde blok was het de beurt aan Sem ter Bekke en Max Faassen. Max heeft twee wedstrijden verloren en twee partijen gewonnen en haalde uiteindelijk een mooie vierde plaats bij het opstaptoernooi. Sem verloor zijn eerste partij met een ippon tegen. De tweede partij kwam Sem met een waza-ari voor te staan. Daarna kreeg hij een ippon tegen maar deze werd afgekeurd door een nekpacking! Sem scoorde een waza-ari waarmee hij de partij won. De derde partij werd gewonnen met een houdgreep. Door naar de kruisfinales. Het was een spannende partij waarin Sem twee keer een waza-ari wist te scoren met vervolgens een houdgreep. De laatste partij om de tweede plaats verloor Sem uiteindelijk met een shido tegen. Sem eindigde op een derde plaats in een poule met negen jongens!

In het laatste blok deden aan het opstaptoernooi Nils Huisman en Job Riesewijk mee. En aan het wintertoernooi Robin Peters, Luuk Mannebeek en Jesse ter Bekke. Nils was voor de meeste tegenstanders een maatje te groot: drie partijen werden dan ook eenvoudig op ippon gewonnen. In de derde partij waren de judoka’s aardig aan elkaar gewaagd en de judoka’s moesten dan ook de volle twee minuten judoën. Nils wist hierin drie wasa ari’s te scoren waardoor ook deze partij werd gewonnen. Hierdoor won hij de eerste prijs in zijn poule. Job begon zijn eerste partij aanvallend en won vrij snel met een ipon door een mooie heupworp. De tweede partij eindigde in gelijkspel maar omdat Job aanvallender judode heeft hij gewonnen. De derde partij won Job op de grond door de tegenstander 20 seconden in de houdgreep te houden. Ook zijn laatste partij overtuigend gewonnen met wederom een heupworp. Mooie dag voor Job met een geweldige huldiging door de winnaars in de spotlights en met muziek naar het podium te halen. Job de eerste plaats!

Luuk was ingedeeld in een sterke poule van negen judoka’s. De eerste partij wist luuk te winnen met een ippon houtgreep, de tweede partij met twee wazari’s en de derde partij met een mooie ippon. Hierdoor ging luuk door naar de winnaarspoule. De partij werd gewonnen op beslissing van de scheidsrechter, de  partij erna verloren met ippon houtgreep. De laatste wist luuk te winnen met vier wazari’s. Luuk behaalde een mooie tweede plek!

Jesse zat in een poule met elf Judoka’s. De eerste partij scoorde hij een waza-ari met een heupworp en maakte de partij af met een houdgreep. De tweede partij scoorde hij een ippon met een heupworp. De derde partij zette hij een heupworp in en maakte de partij af met een houdgreep. De partij om de eerste plek was van korte duur. Jesse maakte zonder dit te weten een soort van armklem en werd hierdoor gediskwalificeerd van het toernooi. Hiermee hield het voor hem op na een sterk toernooi gedraaid te hebben. Robin deed na lange tijd weer mee met een toernooi. Dit deed hij zeer overtuigend. Hij nam het zilver mee terug naar Losser! Het was een succesvolle dag voor Judo Losser!