JPT toernooi

Afgelopen zaterdag was er het JPT toernooi in Borne. In het eerste blok stond Niek Veenendaal.
Hij heeft de eerste partij verloren met een ippon, Niek judoode niet aanvallend. De tweede partij moest hij winnen om nog een podium plek te krijgen en die won hij met een ippon- houdgreep de derde en vierde partij verloor hij op ippon. Maar toch een derde plek binnen gehaald! Brons voor Niek. Sem ter Bekke judoode in het tweede blok.

Sem kwam in zijn eerste partij achter met een waza-ari, daarna kwam hij in de houdgreep maar wist hier uit te komen. De partij gewonnen met een houdgreep. De tweede partij werd gewonnen met een waza-ari. De derde won hij met een scheidsrechtersbeslissing. In de vierde en vijfde partij kwam hij zelf in een houdgreep, daardoor hield het voor Sem helaas op. In het vierde blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke, Luuk Mannebeek, Job Riesewijk, Thomas Bruinink, Krijn van Dijk en Mick Driezen.

In de eerste partij maakte Jesse een ippon. De tweede partij werd gewonnen met een houdgreep. De derde partij werd verloren met een ippon. In de vierde partij lag Jesse in een houdgreep maar nam hij de houdgreep over, waar hij een waza-ari voor kreeg uiteindelijk gewonnen met 4 waza-ari’s. De vijfde partij helaas verloren  een ippon. Hier hield het ook voor Jesse op.

Luuk zat in een grote poule ingedeeld waar het niveau van de judoka’s hoog lag.
Zijn eerste partij wist hij met 2 waza-ari’s te winnen. Zijn 2e partij werd overtuigend gewonnen met een ippon.
In zijn 3e partij stond hij tegenover een lastige judoka; met allebei een shido op zak besloot de scheidsrechter dat luuk de partij uiteindelijk won.
De 4e partij werd vlot gewonnen met een ippon houdgreep. De 5e ging gelijk op en werd op beslissing van de scheidsrechter verloren.
De 6e partij werd gewonnen doordat de tegenstander 2 shido’s had.
De partij om de derde plek ging tussen Luuk en een tegenstander waarvan hij eerder deze dag al gewonnen had. Ook deze won Luuk net doordat de tegenstander een shido kreeg. Luuk heeft het goed gedaan en de nodige verbeterpunten voor de volgende keer meegekregen. Vandaag gaat de bronzen medaille mee naar losser!

Job zat in een grote poule van ca. 20 judoka’s die weer werden onderverdeeld in vier kleinere. Helaas voor hem was zijn poule erg pittig, maar deed hij zeker zijn best en liet zich er niet gelijk onder krijgen. De eerste partij verloor hij met een ippon tegen in de houdgreep. De tweede partij stond hij voor met 3 wazari’s maar verloor hij in de laatste seconden alsnog met een ippon tegen hem door een worp van de tegenstander. De derde en vierde partij waren bijna kansloos met tegenstanders met veel meer ervaring, maar ook hier liet hij zich niet direct verslaan. Een mooie dag waar Job weer veel ervaring heeft opgedaan en niet te vergeten de gezelligheid onderling van de jongens van de eigen vereniging, maar ook van de tegenstanders. Mick kon met de gele banders goed meekomen , maar moest toen tegen jongens met een groene band .
Daarna was het voor Mick afgelopen. Krijn en Thomas hebben sterk judo laten zien, maar kwamen nog wat wedstrijdervaring te kort!

Tom Scheffer was als laatste aan de beurt.  Ditmaal ingeloot bij jongens die niet allemaal een kop groter zijn. De eerste partij was redelijk snel ten einde door een mooie nekklem. Helaas in het nadeel van Tom. Bij de tweede partij was de tegenstander helaas een maatje te groot. Meer wedstrijd ervaring. Bij de derde partij ging het ietwat meer gelijk op en leek Tom de winst te pakken maar door een snelle overname van de tegenstander ging het toch mis. Het nivo was voor Tom op dit toernooi te hoog gegrepen. De jongens hebben weer een mooie wefstrijdervaring opgedaan.