Ijssel-Vecht toernooi

Afgelopen zaterdag ging de selectie van judo Losser richting Ommen voor het Open IJssel – Vecht toernooi. Gecombineerd met het opstap IJssel-Vecht toernooi. Voor Finn Timmers (opstap) en Thomas Bruinink was het vroeg dag want zij moesten om 8.00 uur al wegen!

In de 1e partij waren ze aan elkaar gewaagd, finn viel meer aan en heeft hem gewonnen. De 2e partij waren ze wederom aan elkaar gewaagd, finn kreeg een strafpunt omdat hij te weinig in de aanval ging en heeft hem daar op verloren. De 3e partij heeft Finn gewonnen met een ippon. De 4e partij ging gelijk op, maar op basis van het meer aanvallen dan de tegenpartij heeft Finn gewonnen. De 5e partij was de tegenstander eerst aanvallender en daarna finn, maar hij verloor toch op de scheidsrechter beslissing.. een mooie 4e plaats voor Finn.

Thomas heeft de eerste wedstrijd gewonnen met een ippon, de 2e verloren met hara goshi. 3e ook weer gewonnen met ippon. De 4de verloren met een hara Goshi en de laatste 2 ook verloren met ippon. Uiteindelijk 4e geworden in  een zware poule!

In het tweede blok was het de beurt aan Max Faasen (opstap) en Jesse ter Bekke.

In zijn poule is Max 2e geworden. Daarna volgde de kruisfinale. Uiteindelijk heeft hij een mooie 4e plaats gehaald!

Jesse verloor zijn 1e partij in een houdgreep van de uiteindelijke nr.1. De 2e partij stond hij 1 wasari voor met een heupworp, de partij uiteindelijk gewonnen met een heupworp- ippon. De 3e partij werd gewonnen met een houdgreep, net zoals de 4e partij. In de 5e partij gaf de tegenstander het op en verscheen niet meer op de mat, deze partij dus ook gewonnen. Jesse neemt het zilver mee naar Losser!

In het laatste blok was het de beurt aan Job Riesewijk  (opstap) en Nils Huisman (opstap).

Voor Nils Huisman was het de eerste keer op een opstaptoernooi. Hij mocht in het derde blok aan de slag en heeft goed judo laten zien. Alle partijen werden ruim voor tijd op ippon beslist zonder een punt tegen te krijgen. Hij werd dan ook de trotse winnaar van zijn poule en kon na afloop een heuse beker in ontvangst nemen.

Job heeft vandaag een mooie dag gehad in Ommen. De eerste partij was gelijk spannend, maar uiteindelijk toch verloren met een ippon tegen in de houdgreep. De tweede partij had Job al snel zijn tegenstander in de houdgreep waardoor hij de wedstrijd won. De derde partij was ook weer spannend en in de 19e seconde wist de tegenstander toch uit de houdgreep te komen, gelukkig kreeg Job nog een kans en maakte een mooie overname en won met een ipon. Zijn vierde tegenstander zat zo klem onder hem dat deze afklopte, waardoor Job de partij won net als de laatste partij. Het eindresultaat was een mooie tweede plaats voor hem, kortom een geslaagde dag!