Nieuw kader!

Afgelopen zaterdag kregen 6 leden van Judo Losser hun diploma DOJO-assistent uit handen van de secretaris E. Douma. Hij roemde de jeugdige leden om hun inzet en betrokkenheid bij de Losserse vereniging; “zonder vrijwilligers heeft een club als Judo Losser geen bestaansrecht, maar door jullie is de toekomst verzekerd want wie de jeugd heeft heeft de toekomst”.

Het bestuur van Judo Losser constateerde bij het opstellen van het beleidsplan dat een van de speerpunt de opleiding van nieuw kader zou moeten zijn. Om dit te realiseren werd een beroep gedaan op een groep jonge judoka’s in de leeftijd 15 tot 18 jaar. Vorig jaar werden zeven judoka’s opgeleid en nu volgden Kirsten Pereboom, Vera Mistrate-Haarhuis, Britt Holkenbrink, Talia Zagwijn, Niek Veenendaal en Jens Polhuis het opleidingstraject van de JBN onder deskundige begeleiding van Hans Haarman.

Na een jaar waarin diverse praktijkopdrachten werden uitgevoerd en beschreven in het BPV-dossier volgde afgelopen vrijdag de beloning in de vorm van het felbegeerde diploma. Penningmeester Douma ha nog meer mooie woorden voor de judoka’s. “Voor elke verenging is het belangrijk om enthousiaste vrijwilligers te hebben die het voor de leden mogelijk maken om voor een redelijk tarief te kunnen sporten. Wij zijn dan ook zeer verheugd dat we wederom 6 nieuwe vrijwilligers kunnen toevoegen aan ons kader. De opleiding is mede mogelijk gemaakt door een flinke subsidie van de gemeente Losser.