Gouden weekend in Anbergen

Luuk en Sem winnen GOUD

Afgelopen zaterdag kwamen er zes judoka’s de tatami op in Hardenberg, tijdens het Anbergen toernooi. In het eerste blok was het de beurt aan Tom Scheffer en Luuk Mannebeek. De eerste wedstrijd was snel voorbij voor Tom, Ippon voor de tegenstander.  Hij herstelde zich goed en heeft de tweede gewonnen. Ondanks dat Tom zich goed heeft verdedigd in de derde partij heeft hij deze verloren. De vierde ook verloren met Ippon. Tom heeft goed en sterk judo laten zien!

Luuk was ingedeeld in een poule met 8 jongens. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 2 waza-ari’s. De 2e werd gewonnen met een Ippon houdgreep. De derde partij werd na een voorsprong met een waza-ari en liggend in de winnende houtgreep helaas afgebroken door de tegenpartij vanwege een blessure. Luuk kwam dus als winnaar van de poule in de kruisfinales.
De eerste kruisfinale werd gewonnen met Ippon waardoor Luuk in de finale stond. Deze wist hij te winnen met een Ippon houdgreep. Een overtuigende 1e plek als mooi eindresultaat!

In het tweede blok was het de beurt aan Job Riesewijk en Sem ter Bekke. Job had veel zin in de wedstrijd, maar raakte helaas in zijn eerste partij geblesseerd. Hierdoor werd besloten niet verder te gaan met de wedstrijd. Sem zijn poule werd opgedeeld, waardoor hij in plaats van 9 jongens, nog maar 5 jongens in zijn poule had. Sem liet sterk en aanvallend judo zien, waardoor hij al zijn partijen met een houdgreep op Ippon won. Het goud mocht mee naar Losser!

In het vierde blok stonden Thomas Bruinink en Jesse ter Bekke op de mat. Thomas liet sterk judo zien, maar verloor helaas zijn drie partijen. Hierdoor wist hij de finales niet te behalen.

Jesse begon zijn toernooi sterk, maar kwam toch bij de eerste partij zelf in een houdgreep terecht. In de tweede partij zette hij een verwurging aan waardoor zijn tegenstander afklopte, deze won hij met Ippon. De derde partij was zwaar en werd uiteindelijk verloren door 3 shido’s. Helaas ging ook Jesse niet door naar de kruisfinales. Het was een goed georganiseerd toernooi met twee uitstekende winnaars en voor de anderen veel leermomenten