Proeflessen Special Heroes naar januari 2018

Proeflessen op vrijdag 12 en 19 januari 2018

 

Iedereen moet kunnen sporten; dus iedereen kan de judomat op. Ook die kinderen die een beetje extra aandacht of ondersteuning kunnen gebruiken. In navolging van Judobond Nederland start Judo Losser daarom met Special Heroes.

De eigenschappen en waarden van judo (stoeien, ontwikkelen van sociale competenties) maken het een ideale sport voor kinderen en jeugdigen. Bewegen is belangrijk, voor de motorische ontwikkeling, de preventie van ziekten en ontwikkeling op sociaal gebied.

Judo biedt veel mogelijkheden om sociale competenties te ontwikkelen door het individuele karakter, het noodgedwongen samenwerken en het fysieke element. Stoeispelen en speljudo zijn verrijkende vormen in de motorische ontwikkeling.

Niet iedereen kan meekomen in het tempo en competitieve karakter van de reguliere lessen. Judo Losser komt daarom met een les die gericht is op het aanleren van technieken in het tempo van de groep, waarbij voor elke judoka de tijd en ruimte die hij nodig heeft beschikbaar is. De lessen worden in een speelse vorm aangeboden waarbij het wedstrijdelement wordt vermeden.

In januari 2018 biedt Judo Losser aan jeugdigen van 7 t/m 13 jaar een tweetal proeflessen aan op vrijdagavond van 17.30 tot 18.30 uur voor diegene die net een beetje meer aandacht en tijd nodig hebben. De proeflessen zijn in de kleine zaal van sporthal De Fakkel. Opgeven of het opvragen van meer informatie kan via mail naar info@judolosser.nl.