Medaille voor Luuk Mannebeek

Afgelopen zaterdag kwamen de selectie judoka’s in actie op het Axians Internationaal Veendammer Judo Kampioenschap. Als één van de jongste deelnemers van het toernooi en voor het eerst in de -27 kg had Nils Huisman het zwaar. Ondanks dat hij bij elke partij beter in het toernooi kwam, heeft hij helaas geen partij kunnen winnen.  Hij liet de moed niet zakken en ging ondanks de verliezen er elke partij weer tegenaan.

Daarna was het de beurt aan Luuk Mannebeek. Luuk was ingedeeld in een poule van 10 jongens. Er mochten veel partijen gejudood worden want er werd gewerkt met het puntensysteem. De eerste en tweede partij werden gewonnen met een Ippon houdgreep.
De derde partij kreeg Luuk een ippon tegen. Gelukkig herpakte hij zich in de daarop volgende partij die hij eveneens met een Ippon houdgreep won. In de vijfde partij trof Luuk een sterkte tegenstander die tot dusver nog onverslagen was. Door gecontroleerd en aanvallend te judoën wist hij de partij uiteindelijk te winnen op beslissing van de scheidsrechter waardoor hij in de finale kwam. Luuk kwam voor te staan met een waza-ari, maar belandde in de laatste 30 sec in een houdgreep waar hij niet meer uit kwam. Het resultaat was een mooie derde plek!

Jesse ter Bekke en Vince Nijlant zaten samen in de poule -42. Helaas bestond deze poule uit 21 Judoka’s, waaronder ook een Deen, waardoor er gejudood werd met een afvalsysteem. Vince verloor zijn eerste twee partijen waardoor het voor hem al snel ophield. Jesse won zijn eerste partij met een houdgreep. Daarna volgden er twee partijen die hij verloor met Ippon, ook voor Jesse hield het hier op. Niek Veenendaal liet sterk judo zien, maar kwam nog wat ervaring te kort. Sven Hobbelink raakte tijdens zijn partij geblesseerd aan zijn nek waardoor er besloten werd dat hij niet verder mocht judoën. Het was weer een mooie en leerzame opstap na de zomerstop!