Veel Vanen op spettertoernooi

Afgelopen zaterdag waren er in de Fakkel  bijna 40 judoka’s actief op 2 wedstrijdmatten in de onderlinge toernooicyclus spettertoernooien. Ditmaal geheel in vakantiesfeer en dus met ranja en cake oliebollen tussendoor.

De organisatie was in handen van de DWC en gold als eindopdracht voor de dojo-assistenten in opleiding (Kirsten Pereboom, Vera Mistrate-Haarhuis, Britt Holkenbrink, Talia Zagwijn, Caspar Sterk. Niek Veenendaal en Jens Polhuis. “Vier keer per jaar bezorgen we beginnende judoka van Judo Losser  een leuke en leerzame ochtend en brengen we ze op een speelse en ontspannen manier in aanraking met judo als wedstrijdsport” aldus Siebe Douma namens de organisatie. “De speels opgezette wedstrijdjes zijn een eerste opmaat naar de Judo Competitie van het Oosten waar de krachten gemeten worden met judoka’s van andere clubs in Twente. Bij de beginnende berenjudoka’s is het nog spelen en rollebollen maar op de andere wedstrijdmat wordt op het scherpst van de snede gestreden om  waza-ari’s en Ippons. Hier kun je de invloed van de wekelijkse wedstrijdtraining de de vele gedraaide toernooien duidelijk zien.

Jesse, Tiemen, Sidney, David,  Sven, Ocienne, Job, Sem, Kay en Liam behaalden in hun poule het kampioenschap.

Een wit vaantje was er voor morrison Regeling en Luuk Mannebeek voor het behalen van de mijlpaal van 100 punten Gele vaantjes (200 punten) waren er voor Finn Timmers, Mika Velt, Nils Huisman en Sven Hobbelink terwijl  Job Riesewijk en Sem ter Bekke een oranje vaantje voor het bereiken van de 300 puntengrens overhandigd kregen.