Rikie Weda loopt 50ste keer de vierdaagse

Riekie Weda loopt deze editie van de avond4daagse voor de 50ste keer mee in een loopgroep van Judo Losser. Slechts 1 keer moest zij noodgedwongen vanwege een zwangerschap het loopevenement overslaan; maar normaal gesproken gaat 4 dagen wandelen in de Losserse omgeving haar niet mis. Haar prestatie is uniek; in de historie  van de Losserse vierdaagse is zij de eerste loopster die deze mijlpaal bereikt.

Weda begon als judoka bij Judo losser en was zeer succesvol in de wedstrijdsport zowel op district als nationaal niveau. Na de wedstrijdsport richtte zij zich op het technische aspect van de judosport en behaalde onder andere de eerste dan (zwarte band). Tegelijkertijd was zij actief in diverse commissie en verzorgde zij trainingen. Al vanaf de start liep ze mee met de groepen in de vierdaagse. Ze maakte mee dat Judo Losser met 125 judoka’s de grootste groep van dat jaar was. En hoewel die grote groepen tegenwoordig niet meer haalbaar zijn is het wandelplezier er niet minder om. Ze is nog altijd trots als ze op de zaterdag in haar witte judopak mee kan lopen met de jongste jeugd om te laten zien dat de judosport in Losser springlevend is.