Zilver en brons in Ede

Vandaag kwamen er vier judoka’s in actie op het 24e internationaal Heide toernooi in Ede. In het eerste blok was het de beurt aan Milan van Driel en Luuk Mannebeek. Luuk was ingedeeld in een poule van 11 judoka’s uit Nederland en Duitsland.

Luuk wist zijn 1e twee partijen te winnen met een wazari.
Zijn 3e wedstrijd begon hij goed en stond met 3 wazari’s voor. Hij wist de wedstrijd mooi te controleren, maar door een voetfout wist zijn tegenstander een ipon te scoren in de laatste 15 sec.
De 4e partij werd overtuigend gewonnen met een ipon houtgreep waardoor luuk de kruisfinale bereikte. Deze werd helaas verloren met een ipon, waardoor hij op en derde plek eindigde.daarna was het de beurt aan Milan. Hij heeft de tweede plek verovert. In een grote poule van 11 jongens, won Milan 5 wedstrijden op rij met gevarieerd en aanvallend judo! Vervolgens mocht hij aantreden in de finale om het goud. Na een hele spannende wedstrijd trok Milan helaas aan het kortste eind. Voor Milan was deze zilveren medaille er één met een gouden randje!

Het derde blok was Sem ter Bekke aan de beurt. Zijn eerste partij was spannend, deze won hij met een houdgreep. Net zoals zijn tweede. Hierdoor werd hij eerste in zijn poule. Helaas werd de derde verloren in de kruisfinale met een houdgreep tegen de uiteindelijke nr 1, waardoor het voor Sem ophield!

In het laatste blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke. Hij had een zware loting, verloor zijn twee partijen met mooie ippons tegen en kon naar huis!