Feestje in sporthal de Fakkel

Het was weer een feestje in sporthal de Fakkel in Losser. Judo Losser was gastheer bij de zesde ronde van Judo Competitie van het Oosten.

In deze competitie spelen judoka’s van 6 Twentse vereniging zes keer per jaar wedstrijden tegen elkaar. Voor iedere gespeelde wedstrijd krijgt een judoka tien punten, wordt de partij gewonnen dan worden de punten verhoogd naar 15 punten. Zo verdiend een judoka iedere wedstrijddag minimaal 40 en maximaal 60 punten. Als een judoka 100 punten of een veelvoud daarvan heeft behaald dan krijgt de judoka een diploma met een bijbehorend embleem, oplopend in de kleuren van de judobanden
In Losser werd de zesde en alweer de laatste ronde van dit seizoen gespeeld. De organisatie had het prima voor elkaar en ondanks het pinksterweekend was het een drukte van jewelste. Het toernooi is speciaal bedoeld voor startende wedstrijdjudoka’s en daarom was er voor elke judoka een gouden medaille. Sjoerd Manders van de organiserende WDC-commissie daarover; “voor het eerst naar echte wedstrijden is voor heel veel judoka’s een pittige stap, deze judoka’s hebben dat gedaan en zijn in onze ogen allemaal een winnaar!”

In de officiële uitslag werden  Nils Huisman, Mika Velt,  Thomas Bruinink kampioen namens Judo Losser.  Sven Hobbelink, Rens Luijerink en Krijn van Dijk werden allen tweede terwijl Finn Timmers, Max Faasen, Mick Driezen, Job Riesewijk, Tom Scheffer op een derde plek eindigden.
Esmee Jochem deed als enige dame mee namens de Losserse vereniging en behaalde met sterk, aanvallend en geconcentreerd judo een eerste plaats in haar poule