Prijzenregen in Tubbergen

Zaterdag 27 mei deden er 11 judoka’s mee aan het Plus Wallerbosch toernooi in Tubbergen. In het eerste blok waren onze jongste talenten aan de beurt! Voor veel jongens was dit hun eerste echte wedstrijd! Super knap dat jullie hier stonden!

Sem ter Bekke behaalde een 1e plaats. De eerste partij werd gewonnen op scheidsrechtersbeslissing. De tweede partij werd gewonnen met een houdgreep. De derde met een Ippon en de vierde weer met een houdgreep.

Nils Huisman behaalde een 2e plaats.Nils mocht het spits afbijten in zijn poule. Deze partij wist hij te winnen met 4 keer waza-ari. In de tweede partij liet Nils ook goed judo zien, maar moest zijn meerdere erken
nen in de latere winnaar van zijn gewichtsklasse. De drie partijen daarna wist hij allemaal met Ippon te winnen, met twee keer een houdgreep en een goed uitgevoerde o soto gari techniek. Daarna was het de beurt aan Sven Hobbelink. Sven was er klaar voor! Sven zat in een zware poule met grotere tegenstanders met hogere banden. Maar dat maakte hem niets uit, hij ging ervoor, gevochten met volle overtuiging heeft hij de 4de plaats veroverd, 3 verloren en 2 wedstrijden gewonnen! Daarna mocht Finn Timmers de tatami op. De eerste partij waren hij en zijn tegenstander aan elkaar gewaagd, hij verloor op een strafpunt, te passief.
De tweede en derde kreeg hij een ippon tegen.
De vierde en vijfde verloor hij met een waza-ari.. Hierdoor kwam hij op een 6e plaats.

Het tweede blok kwam Esmee op de vierde plaats! Zij was ingedeeld in een zware poule met vier meiden!

In het derde blok was er een 1e plaats voor Luuk Mannebeek, een 2e plaats voor Mika Velt en een 3e plaats voor Rens Luijerink.  Rens Luijerink heeft de eerste 2 wedstrijden verloren met een waza-ari en de laatste wedstrijd gewonnen met een ippon, hierdoor een verdiende 3e plaats. Luuk zat in een poule van 4 jongens. Zijn eerste partij wist hij te winnen met een ipon houdgreep. In de tweede partij scoorde luuk een waza-ari, maar werd het punt niet toegekend. Verdere scores bleven uit waardoor er door de scheidsrechter beslist werd. Luuk verloor de partij.


De derde partij werd overtuigend gewonnen met een ipon. Doordat er 2 jongens waren met beide 1 verloren partij werd er naar de scores gekeken waardoor luuk met 2 ipons als winnaar werd aangewezen. Mika liet sterk en aanvallend judo zien waardoor hij het zilver mee naar Losser nam! Het laatste blok was er een 1e plaats voor Milan, een 2e plaats voor Jesse en een 4e plaats voor Thomas! Milan van Driel liet sterk en overtuigend Judo zien, waardoor hij een 1e plaats mee mocht nemen!

Thomas Bruinink en Jesse ter Bekke zaten samen in een poule. Jesse wist drie van zijn vier partijen te winnen met een houdgreep, waardoor hij op de tweede plaats kwam. Thomas wist 1 partij te winnen waardoor hij op de vierde plaats kwam te aan!  Gefeliciteerd met jullie prijzen!