Ritchell sterkste in Dronten

Afgelopen zaterdag deden er zes judoka’s mee aan het ABS toernooi in Dronten. In het eerste blok kwamen Sem ter Bekke, Jesse ter Bekke en Vince Nijlant in actie. Sem was uiteindelijk ingedeeld in een zware poule, nadat er 3 judoka’s uit zijn poule hadden afgehaakt. Hij verloor al zijn vijf partijen en ging een ervaring rijker naar huis. Jesse had het ook zwaar in zijn poule. De eerste partij werd dan ook verloren met een ippon. De tweede wedstrijd werd gewonnen met een houdgreep, waarbij hij de derde weer verloor door zelf in een houdgreep genomen te worden. De laatste twee partijen won hij ook met een houdgreep! Uiteondelijk nam hij de bronzen beker mee naar huis. Vince had een zware poule. Deed goed zijn best, maar kwam net wat te kort tegen de toch wat sterkerder judoka’s in zijn gewichtsklasse. In het tweede blok was het de beurt aan Luuk Mannebeek. Luuk was ingedeeld in een zware poule van 6 judoka’s. In de eerste partij werd er door luuk mooi aanvallend gejudood, helaas kreeg de tegenstander veel kansen om hem over te nemen, luuk verloor met 4 wazari’s tegen.

De 2e partij werd overtuigend gewonnen met een ipon houdgreep. De 3e partij bleef spannend en zag er gunstig uit voor luuk; de tegenstander liet passief judo zien en kreeg 2 shido’s, helaas wist hij ook een wazari te scoren dus ging de winst naar de tegenstander. Het resulteerde in een gedeelde 3e plek voor luuk!

In het derde blok was het de beurt aan Niek Veenendaal en Ritchell Konter.

Niek heeft 4 wedstrijden gejudoot. Eerste verloren toen 1 gewonnen en toen weer twee verloren, heeft goed gejudood maar het was gewoon een gewichtsklasse te hoog -60 met zijn 53kg en dan 14 jaar in de -18. Ritchell heeft in de klasse tot 18 jaar en tot 71 kilogram de gouden medaille verovert. Na alle 5 wedstrijden op ippon te hebben gewonnen mocht Ritchell plaats nemen op het hoogste podium. Elke wedstrijd werd op een verschillende manier gewonnen, variërend van een uru-nage(tiltechniek) tot een houdgreep en verwurging.