Goud voor Ritchell

Afgelopen zaterdag kwamen er acht judoka’s in actie op het lentetoernooi in Wehl. Ritchell Konter bleek de sterkste in zijn gewichtsklasse, Milan van Driel pakte zilver en Luuk Mannebeek behaalde een derde plek. Een zeer succesvol toernooi waar (inter-) nationale toppers op de tatami stonden.

In het eerste blok mocht Sem ter Bekke judoën. Helaas kwam hier na twee verloren partijen al snel een eind aan. In het tweede blok was het de beurt aan Jesse ter Bekke, Vince Nijlant en Luuk Mannebeek. Jesse en Vince zaten in een poule met 32 judoka’s. Jesse liet sterk en aanvallend judo zien, maar verloor twee partijen op rij waardoor hij vroegtijdig het toernooi verliet. Vince wist twee van zijn vier partijen te winnen, waardoor hij net geen podiumplaats wist te verdienen!

Luuk was in een poule van 19 judoka’s ingedeeld. Zijn eerste partij won hij met Ippon houdgreep evenals zijn tweede partij. Zijn derde partij trof hij een judoka die het hem lastig maakte. Doordat hij Luuk op afstand hield kon luuk zijn worpen niet indraaien. Hij verloor de partij met 2 wazari’s waardoor Luuk in de verliezerspoule kwam. De partij om de derde plek wist Luuk te winnen met een Ippon houdgreep. Een mooie bronzen medaille ging mee naar losser!

In het derde blok kwamen Tom Scheffer er Milan van Driel de mat op. Milan kwam zeer overtuigend de eerste wedstrijden door. Met goed judo belandde hij in de finale. Tijdens deze gelijk opgaande strijd trok Milan nipt aan het kortste eind. Uiteindelijk pakte hij een mooie 2e plek!

Tom had een zware poule, ook hij moest naar twee partijen de tatami verlaten.

In het vierde blok was het de beurt aan Niek Veenendaal en Ritcjell Konter. Niek had het dit toernooi zwaar, ondanks zijn inzet verloor hij twee partijen met Ippon op houdgreep.

Ritchell heeft in de klasse tot 18 jaar en tot 73 kilogram het goud veroverd. Alle partijen werden voortijdig beslist op de grond. Door de goed uitgevoerde armklemmen en verwurging konden de tegenstanders niets andere dan afkloppen. Hierdoor heeft Ritchell de eerste prijs in ontvangst mogen nemen op dit internationale toernooi.