Twee keer judobrons bij Bartje toernooi

Zaterdag 16 maart vond het internationaal Bartje toernooi in Assen plaats. Van Judo Losser deden er 7 judoka’s mee en scoorden Luuk en Milan beiden een bronzen plak.

In het eerste blok waren Vince en Luuk die het spits mochten afbijten. Helaas eindigde het toernooi voor Vince al snel na 2 verloren partijen. Luuk wist zijn 1e partij te winnen, maar zijn 2e verloor hij op beslissing van de scheidsrechter. Hij herpakte zich goed en mocht uiteindelijk strijden met nog 2 judoka’s om de eerste drie plekken. Voor Luuk werd het een mooie bronzen medaille.

In het 2e blok mochten Ritchell, Krijn, Thomas en Milan de tatami op. Ritchell wist de kwartfinales niet te behalen met 2 gewonnen en 1 verloren partij. Thomas en Krijn zaten samen in een poule maar wisten beiden geen partijen te winnen.

Milan won de eerste 4 partijen overtuigend waardoor hij de kruisfinales bereikte. Helaas verloor hij in deze finale de eerste wedstrijd. Met een dosis veerkracht probeerde Milan de 2e plek nog te behalen, helaas eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, waarop de scheidsrechter de overwinning aan de tegenstander gaf. Desondanks heeft Milan een verdiende 3e plaats behaald.

In het 3e blok was het de beurt voor Niek, helaas verloor hij zijn partijen en mocht er niet gestreden worden voor een podiumplek. Als afsluiting van de dag was Jesse in het 4e blok ingedeeld. Hij wist met 2 verloren en 1 gewonnen partij niet de kwartfinales te halen.

Al met al weer een leuke en leerzame dag voor de judoka’s van Judo Losser.