Luuk wint brons op Friese Masters

Zaterdag 22 april stonden de Friese Masters op de agenda van Judo Losser. Dit internationale toernooi telde ongeveer 700 deelnemers en vond plaats in Stiens.

Jesse ter Bekke mocht als eerste de tatami op. De poule bestond uit 20 judoka’s waarbij de meesten iets ouder en een hogere band hebben. Jesse was gespannen voor zijn eerste partij en verloor deze met een ipon. Bij de tweede partij waren de zenuwen meer onder controle en deze wist Jesse heel knap te winnen met een mooie ipon. De derde partij moest Jesse tegen de uiteindelijke nr 2 en werd hij met een ipon houtgreep verslagen.

Niek Venendaal moest ompoulen en belandde in een poule met 18 judoka’s. Niek zit in de categorie -18 jaar waar er punten kunnen worden bijgeschreven, wat het een extra zwaar toernooi maakt.

De spanning was bij Niek te merken en de eerste partij verloor hij met een ipon houtgreep. De tweede partij werd er door Niek goed gejudood en wist hij het de tegenstander lastig te maken. Helaas moest hij in de laatste minuut afkloppen vanwege een aanklem.

Tegelijkertijd moest Luuk Mannebeek in een poule van 29 judoka’s judon. Ook bij Luuk was er spanning te zien en zijn eerste partij liet hij zich overnemen en scoorde de tegenstander een ipon. De tweede partij werd gewonnen met een ipon houtgreep, maar doordat hij de eerste partij verloren had belandde Luuk in de verliezerspoule. De derde partij werd gewonnen met 2 wazari’s, de vierde partij en 1 wazari.

De vijfde partij was erg spannend en er was onduidelijkheid over een gegeven wazari.  Uiteindelijk werd op beslissing van de hoofdscheidsrechter de partij gewonnen door Luuk. De zesde partij werd gewonnen met een wazari waardoor Luuk mocht strijden om de 3e plek. Deze partij om het brons werd overtuigend gewonnen met een mooi ipon!

Jesse, Niek en Luuk hebben erg goed gejudood en het was een mooie en leerzame dag die gezamenlijk werd afgesloten met een patatje.