Luuk en Jesse talent en judoka van het jaar

Tijdens de ClubMarathon van afgelopen zondag werd in de Fakkel Luuk Mannebeek gekozen tot talent voor de toekomst terwijl Jesse ter Bekke het podium mocht beklimmen om de titel Judoka van het Jaar 2016 te ontvangen. Beide judoka’s kregen een wisselbeker uit handen van wethouder J. Hassink van de gemeente Losser. Hassink sprak de bezoekers toe er roemde het plezier en de saamhorigheid die hij in de dojo ervaarde.

Luuk bewees zijn talent eerder op de dag tijdens het judotoernooi voor jeugdspelers waar hij heer en meerster in zijn klasse was en de gouden medaille opeiste. Bij het Districtskampioenschap pakte hij een tweede plaats en op veel andere nationale en internationale toernooien grossiert de Losserse judoka in eremetaal. Met name zijn wedstrijdmentaliteit spreekt de coaches aan en natuurlijk zijn niet aflatende inzet op de trainingen.

Jesse speelt ook in de selectie van Judo Losser. Hij heeft het wedstrijdjudo in zijn bloed zitten en scoort dit seizoen op alle toernooien terwijl hij net de overstap naar de leeftijdsgroep -15 jaar heeft gemaakt. Hij is een voorbeeld voor velen als het gaat om trainingsinzet en doorzettingsvermogen.

Tijdens de clubkampioenschappen steden zo’n 40 judoka’s om de hoogste eer. Luid aangemoedigd door het in grote getalen opgekomen publiek. Duidelijk was te zien dat er technisch goed gejudood werd en dat het lerarenkorps in Losser en Overdinkel een prima jeugdopleiding verzorgd. De uitslagen van het toernooi zijn na te lezen op de internetsite www.judolosser.nl.

Na de wedstrijden werd de judodag vervolgd met een aantal challenges. Fanatiek werden de spellen gespeeld om de snelste tijden neer te zetten. De judoka’s hadden hiervoor sponsoren gezocht. Penningmeester Robert Konder kon daardoor aan het eind van de marathondag een mooi bedrag op de rekening bijschrijven.

Daarna ging het verder met het een judodemonstratie onder leiding van hoogdtrainer Rene Boogaarts. Een kleine 25 judoka’s lieten zien wat er op de lessen gebeurd. Van mooie staande technieken, handigheidjes op het newaza tot een mooi uitgevoerde KATA-dominsteatie kwam op de tatami voorbij.

Voorzitter Vreriks sloot de dag af met een compliment aan al die vrijwilligers die het evenement tot een succes hebben gemaakt. Speciaal noemde hij de DOJO-assistentengroep die het leeuwendeel van de organisatie voor hun rekening hebben genomen.