Judo Competitie van het Oosten

Een dag eerder kwamen 7 judoka’s op de mat bij JC van het Oosten

Sven Hobbelink had in vorige wedstrijden van JC van het Oosten moeilijk, maar vandaag ging het beter. Met een paar kleine aanwijzingen en goed judo wist Sven deze keer van zijn 4 wedstrijden er 2 te winnen. Super gedaan.

Nils Huisman was goed bezig. Hij moest 4 wedstrijden en wist er 3 met Ippon te winnen en verdiende daarmee een certificaat van 200 punten.

Finn Timmers had het zwaar. Ook hij moest 4 wedstrijden en wist er helaas maar 1 te winnen. Hij verloor ook 1 wedstrijd op beslissing van de scheidsrechter. Toch goed gejudood en veel ervaring opgedaan.

Luuk Mannebeek was dit keer voor het laatst op JC van het Oosten. Hij is dit toernooi een ontgroeit, maar wilde zijn 200 punten toch even vol maken. Hij won zijn 5 wedstrijden en had daarmee zijn certificaat te pakken.

Job Riesewijk begon zijn eerste wedstrijd met winst Ippon houdgreep. Zijn tweede ging verloren door een overname van de tegenstander. De derde wedstrijd wist hij weer te winnen met Ippon. Jammer genoeg verloor hij zijn vierde en vijfde tegen ploeggenoot Luuk. Maar ook Job had zijn 200 punten certificaat binnen.

Tom Scheffer zat in een poule met wel erg grote jongens en verloor zijn eerste wedstrijd met waza-ari. Zijn tweede wedstrijd, tegen een onstuimige grote jongen, verloor hij met Ippon. De derde wedstrijd was voor hem en werd gewonnen met waza-ari heupworp en afgemaakt met Ippon houdgreep. Zijn vierde wedstrijd werd dankzij zijn inzet gewonnen op beslissing van de scheidsrechter.

Krijn van Dijk had er vandaag niet veel moeite mee en liet dan ook zien dat hij de sterkste was. Hij won vier wedstrijden met Ippon.