Eremetaal in Beilen

Tijdens het judotoernooi in Beilen deed Judo Losser weer van zicht spreken met twee keer zilver en een keer brons.

Sem ter Bekke deed mee in de gewichtsklasse -36, terwijl hij eigenlijk in de -32 thuishoorde. Hij begon zijn eerste partij met een verliespunt op beslissing van de scheidsrechter. De tweede wedstrijd won Sem met Ippon houdgreep. De derde partij ging het gelijk op, maar deze keer won Sem op beslissing van de scheidsrechter. De vierde en vijfde partij waren weer duidelijk voor Sem. Sem behaalde daarmee een dik verdiende 2e plaats.

Jesse ter Bekke begon zijn toernooi door zijn eerste twee partijen te winnen met ippon. Zijn derde partij was zwaar en hij verloor met ippon heupworp. Daarna moest hij zich herstellen voor zijn vierde partij. Hierin stond hij achter met wazari, maar wist de partij toch nog te winnen met ippon. Zijn laatste partij ging helaas verloren, maar Jesse haalde toch een mooie 3e plaats.

Luuk Mannebeek had een zwaar toernooi. Hij moest echt alles uit de kast halen. Volle punten zaten er bijna niet in. Luuk won drie wedstrijden met wazari en één met ippon. Zijn laatste partij moest hij tegen een judoka die erg passief judode. Maar Luuk wilde winnen, nam veel risico en verloor met wazari overname. Dit resulteerde in een zwaarbevochten 2e plaats voor Luuk.

Voor Thomas Bruinink was het een zwaar toernooi. Thomas kwam met één gewonnen partij niet in aanmerking voor het podium.