Ritchell 3e en plaats zich voor het NK

Tijdens het district kampioenschap Oost heeft Ritchell Konter afgelopen zaterdag een overtuigende derde plaats weten te bemachtigen.

De klasse waarin Ritchell uitkwam -18 tot 73 KG was de grootste en zwaarst bezette klasse van het toernooi. Ondanks het feit dat hij een week ziek was geweest begon hij met volledige inzet aan het toernooi. Zijn eerste partij won Ritchell met een Ippon na eerst 6 wazari’s gescoord te hebben.

Zijn tweede partij werd binnen 10 seconden door Ritchell met een prachtige Ko-uchi-gari beslist.

De derde partij werd uiteindelijk in de golden score verloren door een aantal twijfelachtige beslissingen van de scheidsrechter. Om toch nog een podium plaats te kunnen bemachtigen moest Ritchell drie partijen op rij winnen. Vol overtuiging ging hij deze partijen de mat op en won alle partijen met Ippon. Zijn laatste partij won hij door een prachtige tiltechniek uit te voeren. De derde plaats was een feit en hiermee kreeg Ritchell voor de tweede keer op rij ook een ticket voor het NK -18. Een prima prestatie.