Een succesvol weekend

Een sterk voor de dag komende Ritchell Konter verdiende tijdens de districtskampioenschappen Oost Nederland minus 18 jaar een ticket voor de komende nationale kampioenschappen Judo,

Richell Konter verloor in de voorronden een wedstrijd in de Golden Score en was daarna aangewezen op de verliezerspoule. Daarin won hij al zijn wedstrijden en daarmee kwam hij als bronzen medaillewinnaar op het podium. Net als vorig jaar geeft dat recht op deelname aan het NK over 14 dagen.

Zilveren Luuk

Op dezelfde dag werd het districtkampioenschap minus 12 jaar gehouden. Hier kwam Luuk Mannebeek zeer sterk voor de dag door ongeslagen de finale te bereiken waar hij helaas de meerdere in zijn tegenstander moest erkennen.

Luuk wist na een vrijloting in de eerste partij zijn tweede en derde partij te winnen met een Ippon op houdgreep. De vierde en vijfde partij werden gewonnen op beslissing van de scheidsrechter door meer aanvallend judo te laten zien. De finalepartij ging op houdgreep verloren.

In dezelfde poule judode ook Rens die na een vrijloting zijn tweede partij wist te winnen met een ipon op houdgreep. De derde artikels werd verloren met een Ippon waardoor Rens naar de verliezerpoule ging. Hier mocht hij strijden voor een 3e of 4e plek. Na lang wachten wist Rens heel knap twee partijen te winnen. Helaas ging zijn zesde partij verloren waardoor hij geen podiumplek behaalde. Maar ondanks zijn minimale wedstrijdervaring heeft hij een hele mooie prestatie neergezet!!

Milan van Drielzat in een poule met 12 jongens. De eerste twee partijen wist hij te winnen met goed en geconcentreerd judo. De derde partij verloor hij helaas van de uiteindelijke winnaar, waarna hij mocht strijden om de 3e plek. In de laatste 10 sec kreeg hij een Shido tegen waardoor hij met prima judo een verdiende 4e plek behaalde!

Job Riesewijk zat samen met 33 jongens in een poule. Bij grote poules werd een afvalsysteem gehanteerd wat onthoudt dat na twee verloren partijen de judoka afvalt. Job verloor beide partijen na spannende staande partijen met een Ippon houdgreep. Job heeft goed gejudood en is een ervaring rijker.

‘S middags was het de beurt voor Niek Veenendaal. Niek zat in een poule met 9 jongens en begon zijn wedstrijd met een kleine achterstand vanwege een schouderblessure.

Aanvallend was Niek sterk en had een goede pakking, maar door een snelle reactie van de tegenstanders wist hij geen partij te winnen en verloor beide partijen met een waza-ari.

Niek kan terugkijken op de mooi en leerzaam kampioenschap in zijn eerste jaar minus 18 jaar