Diploma’s in Vroomshoop

Afgelopen zaterdag deden er 10 Losserse Judoka’s mee aan de Judo Competitie van het Oosten in Vroomshoop. In deze toernooicyclus spelen judoka’s van 6 Twentse verenigingen 6 keer per jaar een toernooi. Deelname en winstpartijen leveren punten op. Bij elke 100-puntengrens krijgt de judoka een diploma die in kleuren oplopen met de bandkleuren.

Eerst kwamen Nils Huisman en Finn Timmers de tatami op. Finn Timmers heeft zijn eerste partij verloren. De wedstrijd was afgelopen, maar toen moesten ze nog een extra minuut judoën voor een golden score. Zijn tegenstandster maakte een waza-ari en dat betekende het einde van de wedstrijd. Zijn tweede wedstrijd eindigde gelijk, de heren waren aan elkaar gewaagd. De scheids heeft bepaald dat Finn de verliezende partij was.
De derde partij verloor hij weer met een Waza-ari en de laatste kreeg hij een (onterechte) Ippon tegen. Wel kreeg hij zijn 200 punten certificaat, wat hij niet meer had verwacht en hij was er erg trots op!

De eerste twee partijen van Nils Huisman werden eenvoudig gewonnen met goed uitgevoerde schouderworpen. Zijn derde tegenstander was een taaiere kluif, maar ook deze werd gewonnen op waza-ari door een beenveeg. Ook de laatste partij was een zware, maar Nils liet sterk judo zien. Hij wist twee keer uit een houdgreep te ontsnappen, maar de derde was net teveel. Ondanks dat het hem lukte om deze uiteindelijk ongeldig te maken, had zijn tegenstander toch genoeg voor een waza-ari.

Daarna was het de beurt aan Sem ter Bekke, Job Riesewiek en Max Faassen om de tatami te betreden. Max heeft de eerste 3 wedstrijden verloren maar kon de laatste met waza-ari winnen. Sem verloor zijn eerste partij met een waza-ari tegen. De tweede en derde partij won hij met een houdgreep. De vierde partij werd verloren met een ippon.  Job Riesewijk won al zijn partijen door mooi en sterk judo te laten zien!

Helaas kwamen de Losserse judoka’s Krijn van Dijk,  Jesse ter Bekke en Tom Scheffer in het laatste blok bij elkaar in de poule, met nog twee van een andere club werd het een poule van vijf. Jesse ging met drie overwinningen van de mat. Krijn kwam tot twee overwinningen en Tom, ondanks een knieblessure, bleef steken op één gewonnen partij. Krijn en Tom kregen, vanwege frequente deelname, het 200 punten certificaat uitgereikt. Weer een mijlpaal! Het was een goed georganiseerd toernooi. Op 3 Juni zal de organisatie van dit toernooi in handen liggen van Judo Losser en zal er in de Fakkel om de prijzen gestreden worden