Ritchell de sterkste in Slagharen

Op het internationaal judotoernooi in Slagharen werd Ritchell Konter afgetekend kampioen. De overige Losserse judoka’s deden in hun prestatie maar beperkt voor hem onder.

Jesse begon zijn toernooi met een verliespartij op ippon. Daarna herstelde hij en kon toch nog de wedstrijd om de derde plaats tegen zijn ploeggenoot Krijn van Dijk spelen. Jesse won die partij met ippon en werd 3e. Het was voor Jesse met zijn 37 kg de eerste keer in deze klasse -42 kg.

Krijn begon met een winstpartij en werd 2e in zijn poule. Daarna moest hij de kruisfinales draaien waar hij de nummer één uit de poule van Jesse tegen kwam. Deze partij verloor hij door een verwurging. Daarna verloor hij ook de partij tegen de toch wat meer ervaren Jesse. Krijn kwam op het podium met een gedeelde 3e plaats net achter Jesse.

Niek begon ook met een verliespunt, maar ook hij wist terug te komen tot een 3e plaats op het podium. Sterke pakking en een goede techniek maken van hem een gedeugde tegenstander.

Milan moet het in zijn eerste jaar -15 jaar ook zwaar bevechten. Qua kracht is hij de jongste in de groep en dat compenseert hij met techniek, doorzettingsvermogen en vechtlust. Uiteindelijk bereikte hij een verdienstelijke 3e plaats.

Mika is nog een beginner op dit niveau, maar hij wist zijn mannetje goed te staan. Hij moest in zijn poule twee keer tegen dezelfde judoka’s. En een judoka waarvan hij in de eerste ronde nog verloor, liet hij zich in de tweede ronde niet meer verrassen en kwam als tweede van de poule in de kruisfinale. Ook hij eindigde als gedeelde 3e netjes op het podium.

Als laatste kwam Ritchell op de tatami. Hij liet zien dat je door veel, hard en vaak trainen ver komt. Ritchell dulde geen tegenstand en werd in zijn klasse ongeslagen kampioen; ondanks twee zwaar gekneusde ribben!

Het toernooi was voor de judoka’s extra leerzaam doordat voor het eerst de nieuwe wedstrijdregels werden gehanteerd en dat is voor veel judoka’s even wennen.