Rutger Vreriks trainer Judo Losser 

Rutger Vreriks is vanaf januari 2017 de nieuwe trainer voor de jongste judojeugd van Judo Losser. Hij volgt HenkJan Koenderink op die meer dan 15 jaar les gaf aan berenjudoka’s, de meidengroep en de jongensles tot 9 jaar.

Koenderink nam afscheid op het laatste spettertoernooi waar hij naast mooie woorden en bedankjes een gevelteken als herinnering kreeg. “We hebben een geweldige trainer aan jou gehad” aldus voorzitter Vreriks; “maar na zo’n lange tijd was de chemie tussen de trainer en de lesgroep over en dan is het mooi om in goede harmonie uit elkaar te gaan”.

Rutger Vreriks ziet er naar uit om de lessen over te nemen. “Ik ben zelf opgegroeid in het judo bij deze club, heb er vrienden gemaakt en successen gevierd. Ik wil de kennis graag overbrengen op de judoka’s van vandaag. In maart start ik met de opleiding judoleraar en onze technisch hoofdtrainer Rene Boogaarts zal mij begeleiden en ondersteunen”.

Vreriks neemt 2 bestaande groepen over van Koenderink maar ziet vooral uit naar de nieuwe berengroep. “Op 14, 21 en 28 januari 2017 zijn er 3 proeflessen berenjudo en jongens en meisjes van 4 of 5 jaar kunnen zich daarvoor aanmelden. Daarna kunnen ze lid worden en kan ik met de nieuwe groep aan de slag gaan om ze voor te bereiden op de examendag van juni 2017.”