Eremetaal in Hoogeveen

Afgelopen zaterdag was het kersttoernooi in Hoogeveen. Er kwamen 6 jongens in actie. In het eerste blok was het aan Jesse ter Bekke om het spits af te bijten. De eerste partij kwam Jesse met een waza-ari voor te staan, na nog een heupworp van zijn kant, wist de tegenstander Jesse op de grond over te nemen waardoor hij zijn partij verloor. Daarna volgden er drie partijen waarbij Jesse een Ippon scoorde met een houdgreep. De volgende twee partijen verloor Jesse in een houdgreep en met een Ippon. Na de kruisfinales stonden nummer 2, 3 en 4 gelijk. Hierdoor moesten er nog 2 partijen worden gespeeld. De zevende partij won Jesse met een houdgreep waardoor hij door mocht voor een 2e of 3e plaats. De achtste partij verloor hij, waardoor hij het brons mee mocht nemen naar Losser!

In het tweede blok kwam Thomas Bruinink op de tatami. De eerste vier poulewedstrijden wist hij te winnen. Daarna volgde de kruisfinales die Thomas verloor door een beslissing van de scheidsrechter in het voordeel van zijn tegenstander. De zesde partij wist hij te winnen met een houdgreep. Thomas wist door sterk te judoën een mooie tweede plaats te behalen!

In het derde blok was het de beurt aan Luuk Mannebeek en Niek Veenendaal.
Luuk zat in een poule met 9 jongens. Hij wist zijn eerste, tweede en derde partij te winnen met een houdgreep. De vierde wedstrijd kwam Luuk met een yuko en wazari op voorsprong, maar kreeg een shido en waza-ari tegen. Doordat er geen punten meer gescoord werden door de tegenstander ging ook deze partij naar luuk en mocht hij de finalepartij judoën. Door een mooie overname wist luuk een waza-ari te scoren en won hiermee de partij. Een dikverdiende 1e plek!!
Niek heeft vier hele mooie partijen gespeeld waarvan  drie met vol punt gewonnen met Ippon en één verloren. Hierdoor wist hij een mooie tweede plek op het podium te behalen!
In het vierde blok waren Milan van Driel en Sem te Bekke aan de beurt.

De eerste vier wedstrijden werden gewonnen door Milan met goed judo! Ook de vijfde wedstrijd liet hij sterk spel zien, echter door een goede schouderworp van de tegenstander verloor hij deze wedstrijd. Door deze tegenslag was Milan niet meer in staat om de laatste wedstrijd winnend af te sluiten. Desondanks heeft hij een goed toernooi gespeeld! Milan heeft in een poule van 12 sterke judoka’s de 4e plek behaald.
Sem zat in een poule met  vier judoka’s. De eerste partij begon goed en hij wist zijn partij te winnen met een houdgreep. In de tweede wedstrijd wist hij zich nog twee keer mooi uit een houdgreep te draaien, helaas lukte dit geen derde keer. Ook de derde partij werd verloren met een Ippon tegen. Hierdoor kwam Sem op een derde plaats en nam hij geen medaille mee naar huis.

Het was een goed georganiseerd en leerzaam toernooi voor de Judoka’s uit Losser. Voor dit jaar zitten de wedstrijden er weer op.